ISBN:
9789463821339 (ebook) 9789463821223 (paperback)
Aantal pagina's:
176
Verschijningsdatum:
11/09/2020

Mannen. Er zijn er veel van. We kennen er allemaal wel een. Grayson Perry is er een. Maar wat maakt een man een man? Hoe werkt mannelijkheid? Er zit iets vreemd gênants aan. Je hoeft maar naar het nieuws te kijken, of in te loggen op Twitter, of gewoon je ogen open te doen, en je ziet een man die iets afschuwelijks doet. Agressieve mensen, verkrachters, criminelen, moordenaars, belastingontduikers, corrupte politici, planeetplunderaars en saaie tafelgenoten hebben vaak de neiging om… nou ja, mannen te zijn.

Dat is nooit anders geweest. Maar misschien heeft dat niet zozeer te maken met hun sekse, als wel met de rol die ze krijgen opgelegd. Zou het kunnen dat ons idee van mannelijkheid dringend toe is aan vernieuwing? Op een oorspronkelijke, zeer persoonlijke manier onderzoekt Grayson Perry in dit onweerstaanbare boek hoe zo’n update de wereld een stuk beter zou maken – niet in de laatste plaats voor mannen.

 

Dit jaar ontvangt Grayson Perry de Erasmusprijs voor de kracht van beeld in het digitale tijdperk.

 

In de media

15 december 2021: Interview met Grayson Perry in NRC Handelsblad>

9 december 2021: Interview met Grayson Perry in de Volkskrant>

1 december 2021: Portret van Grayson Perry in De Groene Amsterdammer>

31 december 2020: Interview met Grayson Perry in Volkskrant Magazine>


"...een noodzakelijk boek"

- de Volkskrant

Over de auteur

Grayson Perry

Grayson Perry (1960) is een man. Hij is ook een veelbekroonde kunstenaar, televisiepresentator en bestsellerauteur met traditioneel mannelijke trekjes. Zo wil hij graag altijd gelijk hebben en andere fietsers inhalen als hij een heuvel op fietst.

Foto © Jamie Stoker

 

Meer over deze auteur