ISBN:
9789463823005 (ebook) 9789463822701 (paperback)
Aantal pagina's:
269
Uitgever:
Balans

Frank Visser groeide op in een katholiek gezin met zeven kinderen dat na de dood van zijn vader in geldnood kwam. Alles in zijn jeugd was katholiek en hij hield ervan, was goed ‘in godsdienst’, al bracht hij al vroeg de leraren in verlegenheid met zijn vragen.

In een montere, grappige en ongepolijste stijl neemt Visser zijn lezer mee door zijn leven. Een verhaal van vallen en opstaan, van financiële zorgen, gedwongen verhuizingen, en tegenslag. Verhalen uit een niet-intellectueel milieu, van een moeder die uit nood een café beheert. Maar gaandeweg krijgt Visser kansen, op studie, op een carrière in de rechterlijke macht. Hij slaagt erin om met discipline, doorzettingsvermogen en humor kantonrechter te worden. Om daarna de sprong te wagen naar de televisie.

Visser schrijft zijn ervaringen en herinneringen op, en weeft door alles heen zijn kijk op het recht, hoe het werkt of zou moeten werken. Aan zijn vele ontmoetingen met vooral boze mensen probeert hij een positieve wending te geven. Al draagt hij dan een toga, hij voelt met hen mee. Al staan de televisiecamera’s op hem gericht, zijn wens is dat de mensen die voor hem staan vooral zichzelf onder ogen zullen zien.

Met vallen en opstaan is een ongewoon levensverhaal van een gewone jongen, die zegt: ‘Boos zijn helpt niet, wel doen wat je kunt. Slikken als het moet, maar gaan als het kan.

 


"Een warmhartig, warmbloedig, sympathiek en boeiend boek. Heerlijk om te lezen. Koop het boek en lees het zelf. U zult er heerlijk in weg kunnen duiken."

- LeesKost

"Met vallen en opstaan geeft een mooie inkijk in het leven van de man achter Mr. Frank Visser. De moeite van het lezen waard voor iedere fan."

- Boekenbijlage.nl
Leesfragment

Leesfragment ‘Met vallen en opstaan – Van gewone jongen tot televisierechter’

[…]

 

Het was vrijdagmiddag tegen vijven en ik was denk ik de laatste officier van justitie die achter zijn bureau zat. De rest was al vertrokken. Officier van justitie was ik, maar in opleiding. Nog geen halfjaar geleden werd ik in die functie welkom geheten op het Amsterdamse parket, toen nog gevestigd in het …

Lees dit bericht

Over de auteur

Frank Visser

Mr. Frank Visser (1951) is rechter, televisiepresentator en schrijver. Hij werd vooral bekend door zijn rol in De Rijdende Rechter waarin hij hoogoplopende kwesties en conflicten oplost.

Foto © Tom Cornelissen

Meer over deze auteur