ISBN:
9789463820141 (paperback)
Aantal pagina's:
256
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
06/03/2019

De mens eet graag vlees. Dat is al duizenden jaren zo, maar door de groeiende wereldbevolking en de stijgende vraag naar vlees, eieren, zuivel en andere dierlijke producten legt dat een enorme druk op onze planeet, onze gezondheid en de dieren zelf. Ons eetpatroon lijkt niet langer houdbaar.

Maar wat als we toch vlees kunnen blijven eten? Echt vlees, gemaakt uit dierlijke cellen of zelfs enkele moleculen, zonder dat er dieren voor geslacht worden. Want van een cel van één enkele koe kunnen we een heel dorp voeden.

In Nooit meer slachten neemt Paul Shapiro ons mee in de race om dat schone, veiligere en meer duurzame vlees in de winkel en op ons bord te krijgen. Hij praatte met visionairen, ging kijken in onderzoekscentra en luisterde mee in de vergaderruimtes van de grote bedrijven. In dit baanbrekende boek beschrijft hij de zoektocht naar kweekvlees en het levendige debat over het onderwerp.

Kweekvlees is een revolutie die onze manier van eten voorgoed kan veranderen.

 

In de media

Bespreking van Nooit meer slachten op Sweatandbefit.com, 12 februari 2021.

Recensie van Nooit meer slachten op deleesclubvanalles, 1 juli 2019.

Bespreking van Nooit meer slachten in Vismagazine, 27 Juni 2019.

Interview met P. Shapiro over Nooit meer slachten in de Ingenieur, “‘Ooit zullen we dieren fokken bizar vinnden’”, 8 april 2019. 

Interview met P. Shapiro over Nooit meer slachten in de Volkskrant, Kweekvlees kan de wereld redden – en het smaakt ook nog eens naar (jawelvlees, 26 maart 2019. 

Interview met P. Shapiro over Nooit meer slachten in Trouw, ‘Paul Shapiro snapt niks van de Nederlandse weerzin tegen kweekvlees, 20 maart 2019. 

Interview met P. Shapiro over Nooit meer slachten in NRC, Kweekvlees uitkomst voor de planeet en de doorsnee vleeseter, 15 maart 2019. 

Interview met P. Shapiro over Nooit meer slachten in de Standaard, ‘“Hamburger van kweekvlees kan hartinfarct voorkomen”’, 14 maart 2019. 

Bespreking van het boek Nooit meer slachten in Knack WeekendNooit meer slachten: hoe de tweede domesticatie dieren overbodig maakt als bron van voedsel, 13 maart 2019. 

In De Afspraak op Canvas was P. Shapiro te gast om over Nooit meer slachten te sprekenKijk de uitzending van 13 maart 2019 hier terug.


Over de auteur

Paul Shapiro

Paul Shapiro is een gevierd spreker en een gerenommeerd expert op het vlak van duurzame voeding. Clean Meat is zijn eerste bestseller.

Meer over deze auteur