ISBN:
9789460033025 (paperback)
Aantal pagina's:
320
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
29/08/2012

Ons Leven Met Reve omvat, in woord en beeld, het dramatische liefdesverhaal van de schrijver Gerard Kornelis van het Reve met zijn
partners Teigetje en Woelrat. Het begon allemaal zo optimistisch met Teigetje (Willem Bruno van Albada), en kreeg nieuw elan met de komst van Woelrat (Hendrik Lambertus van Manen), maar eindigde desondanks treurig.

De liefdesavonturen van de drie prikkelden de schaamteloze nieuwsgierigheid van anderen. In Ons Leven Met Reve vertellen Teigetje en Woelrat voor het eerst hun eigen verhaal. De talrijke door hen gemaakte en nooit eerder gepubliceerde foto’s die in het boek zijn opgenomen, verdiepen het indringende beeld dat wordt opgeroepen van hun leven met Gerard en de personen met wie zij omgaan, onder wie Hanny Michaelis en Wim Schuhmacher, de partners die hun voorgingen, en hun vrienden Joseph Cals en ErnstJan Engels, Gerard zijn latere aspirant-partners.

Ons Leven Met Reve is een uniek en ontroerend document humainover een van onze grootste schrijvers, en over de ontoereikendheid van de liefde.

Willem Bruno van Albada en Hendrik Lambertus van Manen leefden van 1963 tot 1975 als partners samen met de auteur Gerard Kornelis van het Reve. In 1983 startten zij hun eigen kledinglijn Teigetje & Woelrat®.