ISBN:
9789463823296 (ebook) 9789463823296 (paperback)
Aantal pagina's:
384
Uitgever:
Balans

Van de bruisende bazaars van Tabriz tot het mysterieuze eiland Caldihe, waarvan ze zeiden dat er schapen aan de bomen groeiden, brengt Anthony Bale het verleden in dit boek op een even onweerstaanbare als verrassende manier tot leven. Hij nodigt de lezer uit door een wereld te reizen die doorspekt is van buitengewone wonderen en lang vergeten oriëntatiepunten. We reizen mee met geleerden, spionnen en heiligen, van West-Europa tot het Verre Oosten, naar de Antipoden en de uiteinden van de wereld. Op reis in de Middeleeuwen is geen gewone reisgids, dit boek bevat alles: van godslasterlijke pelgrimsinsignes tot Venetiaanse laxeermiddelen, vliegende doodskisten, ontmoetingen met bandieten en afspraakjes met prinsessen.

Op basis van nooit eerder vertaalde middeleeuwse teksten uit West-Europa, maar ook uit gebieden zo ver en uitgestrekt als Turkije, IJsland, Armenië, Noord-Afrika en Rusland, schreef Anthony Bale een unieke, levende atlas van de Middeleeuwen, waarin het onderscheid tussen echte en ingebeelde plaatsen vervaagt. Het resultaat is een fantastische, van begin tot eind boeiende reis door de middeleeuwse wereld, gezien door de ogen van degenen die daardoorheen reisden.

Zo biedt Op reis in de Middeleeuwen een levendig en onvergetelijk inzicht in hoe de middeleeuwers hun wereld begrepen.


"'Op reis in de Middeleeuwen' staat vol met bizarre weetjes en verrukkelijke anekdotes uit de eerste en tweede hand. Een heerlijk boek."

- Trouw

"Een ontzettende aanrader."

- Sanne Frequin bij OVT

"Als ik dan toch één boek moet kiezen als mijn favoriet van het jaar dan is het toch wel echt dit prachtige boek. Bale neemt je mee op reis door deze fascinerende periode uit de geschiedenis, waarbij hij lezers meeneemt naar exotische plekken over de hele wereld. Van de bruisende bazaars van Tabriz tot het geheimzinnige eiland Caldihe. Als lezer ga je op expeditie met geleerden, spionnen en heiligen van West-Europa tot het Verre Oosten. Kortom, dit is een geweldige gids voor iedereen die geïnteresseerd is in de Middeleeuwen en geschiedenis in het algemeen. En wie houdt er ook niet van zo’n prachtige omslag?"

- Yanniek, Boekhandel Van der Velde in Assen

Over de auteur

Anthony Bale

Anthony Bale (1975) is professor Middeleeuwse Geschiedenis aan de Universiteit van Londen. Hij publiceerde diverse wetenschappelijke artikelen en boeken over middeleeuwse literatuur en cultuur, met Op reis in de Middeleeuwen richt hij zich op een groter publiek.

Foto © Tamsin Cox

Meer over deze auteur