ISBN:
9789460037801 (ebook) 9789460036552 (paperback)
Aantal pagina's:
280
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
26/10/2017

De dood raakt ons allemaal. Maar het taboe erop is groot en rouw wordt vaak fundamenteel verkeerd begrepen.

Rouwtherapeut Julia Samuel werkt al 25 jaar met mensen die iemand verloren hebben. Ze verwierf diepgaand inzicht in wat iemand doormaakt na het verlies van een geliefde, een ouder, kind, broer of zusje. In dit aangrijpende boek deelt ze haar psychologische inzichten over rouw. Een helende kracht, als er op een goede manier mee wordt omgegaan.

Rouwwerk bevat verhalen van mensen die een grote liefde kenden en een groot verlies – en dat overleefden. Zij laten zien hoe rouw onze grootste angsten blootlegt, onze zelfbescherming doorbreekt en ons diepste wezen blootlegt. Aan de hand van deze oprechte en ontroerende verhalen toont Julia Samuel hoe we kunnen stoppen ons ongemakkelijk en onzeker te voelen over de dood. Zij laat zien hoe we vrienden en familie kunnen helpen door er open en eerlijk over te praten.

Dit uitzonderlijke en troostrijke boek leert ons leven met, en leren van, een groot verlies.

Een fragment uit Rouwwerk leest u hier.


"Dit boek lezen biedt troost, omdat het je de kracht van het rouwproces laat ervaren."

- Psychologie Magazine

"Samuel weet onder de huid van haar cliënten te kruipen die enerzijds smeken om hulp en zich anderzijds liever niet te diep in de ziel willen laten kijken."

- Nederlands Dagblad

Over de auteur

Julia Samuel

Julia Samuel (1959) is als psychotherapeut gespecialiseerd in rouw en verlies. Ze begeleidt individuen en gezinnen, zowel vanuit haar eigen praktijk als in een ziekenhuis in Londen. In 1994 richtte zij Child Bereavement UK op. Rouwwerk is haar eerste boek.

© Foto: Justine Stoddart

Meer over deze auteur