ISBN:
9789460039805 (paperback) 9789360039812 (ebook)
Aantal pagina's:
190
Uitgever:
Balans
Verschijnt:
04/04/2019

Uren zonder succes in een overvolle Ikea. Een minder geslaagd bezoekje aan je schoonouders. Gedumpt worden in een café. Een puber in huis. Iets te veel het feestbeest uithangen… Het leven zit vol situaties waardoor je uit balans kunt raken. Wat kun je op zo’n moment doen om een zenuwinzinking, woede-uitbarsting of huilbui te voorkomen?

Stel je eens voor wat er zou gebeuren als Plato, Spinoza of Nietzsche in jouw schoenen stond. Wat zouden zij doen tijdens zo’n dagelijks crisismoment? Hoe zou Kant reageren als zijn geliefde het uitmaakt met een appje? En Aristoteles? Zou die nog een biertje hebben genomen? Is het gras werkelijk groener bij Epicurus? Wat zou die eigenlijk gedaan hebben met een stortvloed aan apocalyptisch breaking news?

Dit aanstekelijke boek helpt je om met humor te reageren op alle verrassingen die het leven te bieden heeft. Marie Robert haalde de grote filosofen uit de kast en maakt ze op een onderhoudende en toegankelijke manier tot onze medestanders.


Over de auteur

Marie Robert

Marie Robert (1985) studeerde filosofie en sociologie aan de Sorbonne. Ze doceert filosofie en Frans aan de universiteit en op een middelbare school.

(Foto © Claude Gassian/Flammarion)

Meer over deze auteur