ISBN:
9789463823609 (paperback)
Aantal pagina's:
288
Uitgever:
Balans

Woorden doen ertoe. Ze kunnen aanzetten tot nadenken en reflecteren, confronteren en bewegen. Op de schouders van leidinggevenden rust dan ook een grote verantwoordelijkheid. Het is niet altijd gemakkelijk om de juiste woorden te vinden. Zenden lijkt een koud kunstje, maar hoe word je echt gehoord? Hoe zorg je ervoor dat jouw woorden op waarde worden geschat?

Daarvoor moet je waarachtige woorden spreken. Authentiek leiderschap is nu misschien wel belangrijker dan ooit. Die waarachtigheid staat op het spel als woorden platgeslagen worden door doelgroepenonderzoek en marketing. De vraag naar authenticiteit is de vraag om als mens tevoorschijn te komen achter het trucje.

Hoe vind en gebruik je waarachtige woorden? In Sprekend leiderschap behandelt ervaren speechschrijver, sprekerscoach en strategisch adviseur Jan Sonneveld vijf cruciale elementen om waarachtig te kunnen spreken. Aan de hand van de woorden van onder andere Churchill, Merkel en Zelensky, en filosofen als Plato, Arendt en Levinas, reikt hij de juiste toon en taal aan voor elk podium.


Over de auteur

Jan Sonneveld

Jan Sonneveld helpt al meer dan tien jaar leiders de juiste woorden te vinden en te spreken: van ministers tot managers, van CEO’s tot wethouders. Twee keer won Sonneveld de internationale Cicero Speechwriting Award.

 

© Jerome de Lint

Meer over deze auteur