ISBN:
9789460037825 (ebook) 9789460035993 (paperback)
Aantal pagina's:
280
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
31/01/2018

Bijna driekwart van alle mensen krijgt tijdens zijn jeugd te maken met een traumatische ervaring. Sommigen worden gepest, anderen verliezen een ouder, maken een echtscheiding mee, of hebben een familielid met een psychische aandoening of een verslaving. Sommige kinderen worden blootgesteld aan huiselijk geweld, sommige emotioneel, lichamelijk of seksueel misbruikt of verwaarloosd.

Wonder boven wonder komen de meeste van deze kinderen hun trauma te boven. Ondanks de littekens slagen zij erin als volwassenen een stabiel en betekenisvol leven op te bouwen. Hoe kan dat? Waar halen zij de kracht vandaan? Zitten flexibiliteit en veerkracht anders in elkaar dan wij geneigd zijn te denken?

Psychotherapeut Meg Jay laat aan de hand van tal van voorbeelden en verhalen op overtuigende en indringende wijze zien dat de menselijke veerkracht veelzijdiger en complexer is dan we ooit voor mogelijk hielden. De supernormale volwassene is geen zwaar beschadigd of getraumatiseerd slachtoffer en ook geen taaie, elastische overlever die alles van zich laat afglijden en simpelweg terugveert. Hij of zij is een supernormale held, die weet wat hem te doen staat – maar zich wel vaak verborgen voelt achter een masker

Dit baanbrekende boek roept bij de lezer een diep gevoel op van herkenbaarheid, begrip, verbondenheid en mededogen.

Lees HIER de noten van Supernormaal

Lees HIER een fragment uit Supernormaal

 

In de media:

‘Superkracht in moeilijke tijden’, artikel in Nederlands Dagblad, 28 maart 2018, via Blendle.


"Diepgravend (…) Goed leesbaar voor elke geïnteresseerde."

- Nederlands Dagblad

Over de auteur

Meg Jay

Meg Jay is hoogleraar klinische psychologie en schrijver. Haar TED-talk over The Defining Decade, haar bestseller over twintigers, is een hit met bijna zes miljoen views in één jaar.

© Foto: Andrea Shirey

Meer over deze auteur