ISBN:
9789463820783 (ebook) 978463820776 (paperback)
Aantal pagina's:
352
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
25/08/2020

Het hoogbegaafde kind heeft de afgelopen tijd op de nodige belangstelling kunnen rekenen. Er is literatuur over de problemen die erdoor kunnen ontstaan, er is psychologische hulp en er bestaan speciale programma’s voor hoogbegaafde kinderen op scholen. Maar hoe zit het met volwassenen, mensen die nooit een diagnose hebben gekregen omdat die eenvoudigweg niet bestond, en die pas sinds kort weten, of vermoeden, dat hun psychische of sociale kwetsbaarheid is terug te voeren op hoogbegaafdheid?

Een hoge intelligentie is een rijkdom. Maar bij hoogbegaafdheid gaat die intelligentie hand in hand met een grote sensitiviteit. Daardoor kun je het gevoel krijgen dat je anders bent dan anderen, dat je er niet bij hoort, dat je nooit echt op je plaats bent. Hoe kom je er als volwassene achter dat je hoogbegaafd bent? En als dat zo is, hoe kun je je leven dan beter inrichten? En hoe benut je vervolgens al je mogelijkheden?

In Te intelligent om gelukkig te zijn? geeft expert en bestsellerauteur Jeanne Siaud-Facchin even helder als meevoelend antwoord op al die vragen. Meeslepend en aan de hand van herkenbare voorbeelden vertelt ze hoe je ook als volwassene je eigen persoonlijkheid beter kunt leren begrijpen, om zo van een hindermacht een superkracht te maken.

 

In de media

Vier sterren voor Te intelligent om gelukkig te zijn op De leesclub van alles: ‘Een boek over waardevolle mensen in onze samenleving!’ 8 september 2020.

 


"Wat een geweldig boek is dit. Eindelijk herkenning en daarmee ook begrip - mijn wereld staat op zijn kop (in positieve zin). Er is nog te weinig bekend over hoogbegaafdheid bij volwassenen, dus ik heb dit boek al drie keer in één week cadeau gegeven en beveel het iedereen aan."

- Eveline Hansen, Aquarius boekverkoop

Over de auteur

Jeanne Siaud-Facchin

Jeanne Siaud-Facchin is erkend specialist op het gebied van de hoogbegaafdheid. Ze schreef met L’Enfant surdoué (Het hoogbegaafde kind) hét naslagwerk op dit gebied.

Meer over deze auteur