ISBN:
9789460037665 (paperback) 9789460039713 (ebook)
Aantal pagina's:
400
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
27/03/2018

Jarenlang was Tiger Woods een onverslaanbare ster. Hij inspireerde miljoenen golfers, won veertien majors en 79 grote toernooien, en verdiende honderd miljoen per jaar. Hij was de eerste sportmiljardair, getrouwd met een Zweeds model, vader van twee kleine kinderen. Hij was de man met het perfecte leven. Maar dat alles bleek een illusie. Woods hield er al jaren een dubbelleven op na, wat pijnlijk duidelijk werd toen na een nachtelijk
auto-ongeluk zijn buitenechtelijke affaires aan het licht kwamen. Zijn leven stortte in.

Voor hun meeslepende inside story over Woods interviewden twee van de beste sportjournalisten ter wereld honderden mensen uit zijn inner circle – familie, vrienden, liefdespartners, coaches, collega-golfers, zakenpartners en anderen – om antwoord te kunnen geven op de vraag die miljoenen sportliefhebbers al zolang bezighoudt: wie is Tiger Woods? Zij schreven een fascinerend psychologisch portret van een Afro-Amerikaanse jongen, die door een aandachtzieke vader en een overambitieuze moeder gedrild werd tot ‘de uitverkorene’: Tiger moest niet alleen de witte golfsport openbreken, hij moest ook de wereld veranderen. Maar tegen welke prijs?

Tiger Woods is een meeslepend verhaal over de onstuitbare opkomst en de dramatische val van een icoon, een onvergetelijk portret van een gevallen held.

Een fragment uit Tiger Woods leest u hier.

 

In de media: 

Recensie in Het Nieuwsblad: ‘Gelezen&(Goed)gekeurd: Meer Jackson dan Jordan’, 19 januari 2019.

Recensie op Bol.com Lees Magazine: ‘Het boek onthult veel van die persoonlijkheid‘, 14 mei 2018.

Recensie op Golf.nl: ‘Wie is Tiger Woods‘, 3 april 2018.

Een interview met Jeff Benedict over de biografie van Tiger Woods in de Volkskrant leest u hier via Blendle.


"Een overtuigend en significant boek."

- The New York Times

"'Tiger Woods – de biografie' werpt nieuw licht op de donkere kanten van het leven van de golflegende."

- NRC Handelsblad

"Een verreikende portret van Tiger Woods […] Veel nieuwe openbaringen, en een onvoorstelbaar aantal inzichtgevende details."

- Golf Digest

"Een onvergetelijk portret van een gevallen held (…) De twee zeer hoog aangeschreven journalisten Jeff Benedict en Armen Keteyian weten de lezer meteen te grijpen."

- De Telegraaf

"'Maak een plekje vrij in je boekenkanst'"

- Golfers Magazine

"Een fascinerend boek dat je in één ruk wilt uitlezen. (…) Heel meeslepend en vol met smeuïge anekdotes."

- Golf.nl

Over de auteur

Jeff Benedict & Armen Keteyian

Jeff Benedict (1966) schrijft voor het bekende sportblad Sports Illustrated en is een tv- en filmproducent. Hij publiceerde vijftien boeken en haalde de bestsellerslijst van de New York Times.

Armen Keteyian (1953) wordt beschouwd als een van de beste onderzoeksjournalisten van Amerika. Hij won elf keer een Emmy Award. Hij werkt voor het programma 60 …

Meer over deze auteur