ISBN:
9789460037696 (ebook) 9789460038518 (paperback)
Aantal pagina's:
256
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
09/02/2018

John Jansen van Galen is een wandelaar. Hij wandelt al 60 jaar en schrijft er al 45 jaar over. De wonderlijkste persoon die hij ooit ontmoette, was de vrouw die zei dat je in Nederland niet kunt wandelen, omdat het hier zo saai is. Maar waar is het prettiger wandelen dan in Nederland? Het landschap is oneindig gevarieerd. Er zijn duizenden routes gratis beschikbaar. Het openbaar vervoer brengt je naar de mooiste gebieden. En er is gelukkig bijna altijd wel horeca in de buurt – want natuur is mooi, maar je moet er wel iets te drinken bij hebben.

Wie denkt dat Nederland er voor de wandelaar niet op vooruitgaat, is een zwartkijker of heeft zijn ogen in zijn zak. Steeds meer landgoederen en uiterwaarden worden opengesteld, telkens andere trajecten beschreven of gemarkeerd. En vele wandelpaden doorsnijden ook ‘nieuw land’. Nederland is een waar wandelparadijs.

In Wandelparadijs Nederland verkent John Jansen van Galen alle twaalf provincies te voet en brengt met aanstekelijke geestdrift in een wemeling van korte impressies verslag uit van zijn omzwervingen. Het boek is rijk geïllustreerd met schitterende foto’s van Corrie Leenhouts en bevat links naar meer dan 500 wandelingen op de wandelsite Wandelzoekpagina.

 

Een fragment uit Wandelparadijs Nederland leest u hier.


"Aanstekelijk. Vol tips. Je krijgt er wandelkriebels van."

- Nederlands Dagblad

"Lezen over wandelen is aanstekelijk. Van Galen wijst op de kunst van het wandelen en de verrassingen die elke wandeling biedt."

- NRC Handelsblad

Over de auteur

John Jansen van Galen

John Jansen van Galen (1940) is journalist en schrijver. Hij werkte onder meer voor Algemeen Handelsblad en Haagse Post en schrijft sinds 1991 voor Het Parool. Verder presenteerde hij radioprogramma’s voor de VPRO en de NOS (Met het Oog op Morgen) en schreef hij boeken over het ik-tijdperk, politici (Drees, Den Uyl), Suriname, de Nederlandse …

Meer over deze auteur