ISBN:
9789460038518 (paperback) 9789460037696 (ebook)
Aantal pagina's:
256
Uitgever:
Balans
Verschijnt:
15/01/2018

John Jansen van Galen is een wandelaar. Hij wandelt al zestig jaar en schrijft er al 45 jaar over. De wonderlijkste persoon die hij ooit ontmoette, was de vrouw die zei dat je in Nederland niet kunt wandelen, omdat het hier zo saai is. Maar waar is het prettiger wandelen dan in Nederland? Het landschap is oneindig gevarieerd. Er zijn duizenden routes gratis beschikbaar. Het openbaar vervoer brengt je naar de mooiste gebieden. En er is gelukkig bijna altijd wel horeca in de buurt – want natuur is mooi, maar je moet er wel iets te drinken bij hebben.

Wie denkt dat Nederland er voor de wandelaar niet op vooruitgaat, is een zwartkijker of heeft zijn ogen in zijn zak. Steeds nieuwe landgoederen en uiterwaarden worden opengesteld, telkens andere trajecten beschreven of gemarkeerd. Nederland is een waar wandelparadijs.

In Wandelparadijs Nederland verkent John Jansen van Galen alle twaalf provincies te voet en brengt met aanstekelijke geestdrift in een wemeling van korte impressies verslag uit van zijn omzwervingen. Het boek is rijk geïllustreerd met schitterende foto’s en bevat links naar meer dan 500 wandelingen.


Over de auteur

John Jansen van Galen

John Jansen van Galen (Velp, 1940) studeerde politieke en sociale wetenschappen in Amsterdam, was verslaggever van het Algemeen Handelsblad, (hoofd)redacteur van de Haagse Post, medewerker van VPRO-radio, presentator van het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen. Hij is columnist van het VPRO-radioprogramma OVT en van Het Parool. Jansen van Galen publiceerde boeken over Suriname en …

Meer over deze auteur