Nieuws

Cees Fasseur en Paul van der Steen op longlist Libris Geschiedenis Prijs 2015

  • 3 juli 2015
  • 0m

De longlist met tien genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2015 is bekend gemaakt. Fasseurs biografie van Gerbrandy Eigen meester niemands knecht en Schampschot. Een klein Nederlands dorp aan de rand van de Groote Oorlog van Paul van der Steen zijn genomineerd!

De prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De Libris Geschiedenis Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, Nederlands Openluchtmuseum, NTR/VPRO, Rijksmuseum Amsterdam en de Volkskrant en bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro. De prijs is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis en wordt traditiegetrouw eind oktober uitgereikt. De helft van de titels is een biografie, schreef de Volkskrant.

 


Nieuws

Blader door onze zomeraanbieding 2023

Onze zomeraanbieding is binnen en hij is weer gevuld met prachtige non-fictietitels voor komend seizoen.

In Een huis vol muziek maakt Floris Kortie een selectie van de mooiste stukken van zijn jarenlange muzikale metgezel Paul Witteman, journalist Charlotte Boström analyseert in Waarom Zweedse vrouwen niet gratis werken wat we van Zweden kunnen leren op het gebied van vrouwenemancipatie …

Lees verder