Nieuws

Cees Fasseur en Paul van der Steen op longlist Libris Geschiedenis Prijs 2015

  • 3 juli 2015
  • 0m

De longlist met tien genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2015 is bekend gemaakt. Fasseurs biografie van Gerbrandy Eigen meester niemands knecht en Schampschot. Een klein Nederlands dorp aan de rand van de Groote Oorlog van Paul van der Steen zijn genomineerd!

De prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De Libris Geschiedenis Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, Nederlands Openluchtmuseum, NTR/VPRO, Rijksmuseum Amsterdam en de Volkskrant en bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro. De prijs is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis en wordt traditiegetrouw eind oktober uitgereikt. De helft van de titels is een biografie, schreef de Volkskrant.

 


Nieuws

Blader door onze voorjaarsaanbieding 2023

Blader nu door onze voorjaarsaanbieding 2023 en ontdek welke mooie non-fictietitels er voor komende lente op de planning staan.

Zo kun je je verheugen op het geweldige Oorsprong van Leah Hazard, waarin deze Britse verloskundige ons op ongeëvenaarde wijze kennis laat maken met het orgaan waar we allemaal vandaan komen. Of Hoog spel, de langverwachte en onthullende politieke biografie die …

Lees verder