Nieuws

De Maliebaanmonologen

  • 2 mei 2016
  • 0m

Naar aanleiding van het door Ad van Liempt geschreven boek Aan de Maliebaan zendt de NOS de eerste 6 dagen van de maand mei De Maliebaanmonologen uit. De Maliebaan was tijdens de Duitse bezetting zonder twijfel de spannendste straat van Nederland. Er zaten veel Duitse instanties, en ook het hoofdkwartier van de NSB en een groot aantal aan die partij gelieerde organisaties. Verder woonden er verzetsmensen, zaten er joden ondergedoken en vertrokken er deportatietreinen vanaf het Maliebaanstation.

Vorig jaar al voerden acteurs de monologen uit he boek op. Door de enthousiaste ontvangst besloten de NOS en Van Liempt om deze monologen op video op te nemen en uit te zenden op televisie. Ook werd er vorige week een interactieve website gelanceerd door studenten van de HU: www.aandemaliebaan.nl.

Programma-informatie

De Maliebaanmonologen, zondag 1 tot en met vrijdag 6 mei, NPO 2 en NOS.nl. Aanvangstijd vanavond 22.30 uur. De dagen daarna wisselend tussen 22.30 en 22.45 uur. Kijk HIER de gemiste uitzending.


Nieuws

Ad van Liempt over nieuw boek en de Maliebaanmonologen

Door Ad van Liempt

Op 3 mei 2015 vindt de Culturele Zondag Utrecht 40-45 plaats. Theatergroep Aluin levert een bijzondere bijdrage aan deze zondag met De Maliebaanmonologen: een serie monologen gebaseerd op het boek Aan de Maliebaan van Ad van Liempt . Van Liempt mocht bij een repetitie van dit stuk aanwezig zijn, en schreef …

Lees verder