Nieuws

Historicus Cees Fasseur overleden

  • 13 maart 2016
  • 0m
Tot ons grote verdriet is op 13 maart 2016 onverwachts Cees Fasseur overleden. Fasseur, die in 1938 werd geboren in Nederlands-Indie, was jurist en historicus. Na een carrière op het ministerie van Justitie publiceerde hij een aantal boeken over Indie. Zijn tweedelige Wilhelminabiografie (1998 en 2001) betekende zijn doorbraak naar het grote  publiek. In 2008 volgde Juliana en Bernhard en in 2014 publiceerde hij de biografie van Gerbrandy, Eigen meester, niemands knecht, die werd genomineerd voor de Libris Geschiedenisprijs. Fasseur was een van de grootste schrijvers van Balans en een jarenlange vriend van de uitgeverij. Tot kort voor zijn overlijden was hij bezig met de afronding van zijn autobiografie, Dubbelspoor, die naar verwachting in april zal verschijnen.

Uitgeverij Balans

Achter deze link vindt u zijn werk.


Nieuws

Fasseurs biografie Gerbrandy op short list Libris Geschiedenis Prijs!

Eigen meester, niemands knecht, de biografie die Cees Fasseur schreef van Pieter Sjoerds Gerbrandy, minister-president in oorlogstijd, staat op de short list van de Libris Geschiedenis Prijs 2015.

Luister hieronder naar een van de beroemde toespraken voor Radio Oranje van minister-president Gerbrandy die hij hiel op 6 oktober 1944 over de Spoorwegstaking:

De bevrijdingstoespraak van Gerbrandy …

Lees verder