Nieuws

Hoe een vader zijn zoon drilde tot ‘de uitverkorene’

  • 14 juni 2018
  • 1m

Vaderdagtip

Aanstaande zondag is het Vaderdag. De biografie Tiger Woods is bij uitstek een boek dat je cadeau kunt doen. Het verhaal van Woods gaat veel verder dan golf en vertelt een meeslepend verhaal over de onstuitbare opkomst en de dramatische val van een icoon, een onvergetelijk portret van een gevallen held.

Fragment van vader Earl Woods en Tiger  

[…] ‘Hij is de uitverkorene,’ beweerde Earl. ‘Hele volkeren zullen aan zijn voeten liggen.’ Dat waren uitspraken die er niet om logen. Maar Tiger zei vaak dat niemand ter wereld hem zo goed kende als zijn vader, de man die hij vaak ‘mijn beste vriend’ en ‘een held’ noemde. Ze deelden samen een van de meest memorabele momenten in de geschiedenis van de sport. 

Direct na Tigers laatste putt waarmee hij in 1997 de Masters won met een recordvoorsprong van twaalf slagen, sloot Earl hem in zijn armen. In de best bekeken golfuitzending in de Amerikaanse geschiedenis zagen naar schatting 43 miljoen kijkers – bijna 15 procent van alle Amerikaanse huishoudens – hoe vader en zoon elkaar snikkend in de armen vielen en Earl tegen Tiger zei: ‘Ik hou van je, jongen.’  
Tientallen golftoernooien waren op dezelfde manier afgesloten met een omhelzing van de twee mannen en Earl die die vijf woorden sprak.

Over Tiger Woods de biografie:

Tiger Woods – de biografie’ werpt nieuw licht op de donkere kanten van het leven van de golflegende.‘ – NRC Handelsblad

‘Een overtuigend en significant boek.’ – The New York Times

‘Een fascinerend boek dat je in één ruk wilt uitlezen. (…) Heel meeslepend en vol met smeuïge anekdotes.’ Golf.nl

‘Een onvergetelijk portret van een gevallen held (…) De twee zeer hoog aangeschreven journalisten Jeff Benedict en Armen Keteyian weten de lezer meteen te grijpen.’De Telegraaf