Nieuws

Judith Koelemeijer schrijft de biografie van Etty Hillesum en doet bijzondere ontdekking

  • 16 juni 2016
  • 0m

Etty Hillesum. Het verhaal van haar leven verschijnt januari 2022

 

PERSBERICHT

 16 juni 2016

Judith Koelemeijer schrijft de biografie van Etty Hillesum en doet bijzondere ontdekking

Amsterdam – Bestsellerauteur Judith Koelemeijer, bekend van onder meer Het zwijgen van Maria Zachea, zal zich de komende jaren gaan toeleggen op de langverwachte biografie van de joodse schrijfster Etty Hillesum (1914-1943). Hoewel Hillesum wereldberoemd werd na de publicatie van haar dagboeken en brieven – van haar werk zijn inmiddels zo’n 1,5 miljoen exemplaren verkocht, en ze werd vertaald in 21 talen – waren haar leven en werk opmerkelijk genoeg nooit eerder onderwerp van een publieksbiografie. Koelemeijer neemt deze bijzondere taak nu op zich met steun van de Etty Hillesum Stichting. Ze wordt begeleid door een commissie, waarin onder anderen Geert Mak en prof. Klaas A.D. Smelik zitting hebben.

Koelemeijer, die inmiddels met haar onderzoek is begonnen, deed al direct een bijzondere ontdekking. Voor het eerst vond zij in de Verenigde Staten een volledig typoscript van de beroemde brief die Hillesum in augustus 1943 vanuit kamp Westerbork schreef. Het typoscript bevond zich in de nalatenschap van Leonie Snatager, een vriendin van Hillesum, die na de oorlog naar de VS verhuisde. Tot nu toe was alleen een onvolledig typoscript bekend. De brieven die Hillesum vanuit Westerbork schreef, behoren tot de beste literatuur over de Holocaust.

Het boek van Judith Koelemeijer verschijnt in 2021 bij Uitgeverij Balans.

 

—————————————————————————————————————————————————————————————————————-

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Uitgeverij Balans T: 020 261 1938 of E: info@uitgeverijbalans.nl

 

www.uitgeverijbalans.nl


Nieuws

Blader door onze Zomeraanbieding 2024

Onze Zomerjaarsaanbieding is binnen en hij is weer gevuld met prachtige non-fictietitels voor komend seizoen.

In De ruk naar rechts verheldert politiek verslaggever Wilco Boom op deskundige wijze de politieke staat van Nederland, Kathy Willis kijkt in Groene zintuigen op een radicaal andere manier naar de natuur en hoe het je gezonder kan maken, Vivian de …

Lees verder