Nieuws

Leonard Rutgers wint de Homerusprijs 2019

  • 12 april 2019
  • 0m

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen van Balans-auteur Leonard Rutgers wordt bekroond met de NKV-Homerusprijs 2019. Met deze prijs beloont het Nederlands Klassiek Verbond het boek dat het beste een brug weet te slaan tussen de klassieke oudheid en het heden.

In het boek neemt Rutgers de lezer mee op een fascinerende ontdekkingsreis langs een groot aantal bekende en minder bekende etappes in de geschiedenis van de antieke wereld. Aan de hand van archeologische vondsten vertelt hij meeslepend over deze nog altijd relevante tijd, waarin originele denkers en doeners telkens opnieuw voor verrassende ontwikkelingen zorgden.

Volgens de jury van de Homerusprijs laat Leonard Rutgers in De klassieke wereld in 52 ontdekkingen zien “dat verbindingen tussen de oudheid en het heden in velerlei vormen en op onverwachtse plaatsen opduiken, voor wie ze maar herkent. De 52 columns waaruit deze bundel bestaat, verschenen eerder in Het Financieele Dagblad. Zo vonden Rutgers goed geschreven en erudiete observaties een publiek ver buiten de universiteitsmuren en de bekende kringen der oudheidliefhebbers.”

Rutger ontvangt de prijs op zaterdag 13 april in de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden. Aansluitend zal de Vlaamse classicus Patrick Lateur de Homeruslezing geven.

Uitgeverij Balans maakte eerder een film waarin Leonard Rutgers vertelt over zijn boek.