Nieuws

Moederdag boekentips

  • 4 mei 2022
  • 1m

Het blijft elke keer weer een uitdaging: wat geef je je moeder cadeau op moederdag? Niet getreurd voor alle twijfelaars en last-minute cadeaushoppers: met een boek zit je altijd goed en kun je alle kanten op. Met deze vier tips helpen we je graag vast een eindje op weg, maar iedere moeder is natuurlijk bijzonder dus zoek vooral een boek dat bij haar past!

 

De geurenverzamelaar | Dominique Roques 

Is er een bepaalde geur die jou altijd aan je moeder doet denken? Misschien heeft ze al jaren hetzelfde parfum, of ruikt het thuis altijd naar lavendel? Voor Dominique Roques was het de geur van lelietjes-van-dalen die hem onherroepelijk aan zijn moeder deden denken. De associatie die deze geur bij hem opriep maakte Roques bewust van het intieme, vertrouwde spel dat geuren spelen met onze herinneringen. Hij werkte jarenlang in de parfumindustrie en schreef in De geurenverzamelaar op meeslepende wijze het verhaal van de oorsprong van het parfum. Reis met Roques de hele wereld over op zoek naar de lekkerste geuren en ontdek wat een parfum kan maken of breken.

Bekijk De geurenverzamelaar>

 

Een onverschrokken leven | Lidy Nicolasen 

Is jouw moeder een sterke, onafhankelijke vrouw die ondanks de vele uitdagingen van het leven haar eigen dappere weg is blijven volgen? Dan maak je haar misschien wel blij met Een onverschrokken leven, waarin Lidy Nicolasen het verhaal van de moedige Fernanda Willekes MacDonald vertelt. Fernanda was haar tijd ver vooruit en besloot tegen alle conventies in haar hart te volgen en haar man te verlaten voor een jonge Chinese student die ze op dat moment in huis hadden. Het is een bijzonder verhaal over moeilijke keuzes in het moederschap en een dappere en standvastige vrouw die haar eigen pad kiest.

Bekijk Een onverschrokken leven>

 

Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen | Philippa Perry

Met Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen doe je niet alleen je moeder maar ook jezelf een plezier. In deze fantastische bestseller over het ouderschap duik je met Philippa Perry diep in de relatie die je als ouders met je kinderen hebt en andersom. Een prachtig boek om je relatie met je moeder dieper te doorgronden en misschien wel nog nader tot elkaar te kunnen komen.

Bekijk Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen>

 

Dwars door de Lage Landen | Arnout Hauben 

Is je moeder een actieve vrouw die er graag op uit trekt? Verras haar dan met het geweldige Dwars door de Lage Landen van Arnout Hauben. In dit boek, gemaakt naar aanleiding van de populaire serie die iedere dinsdagavond bij de VPRO te zien is, loop je samen met Hauben van Oostende naar Pieterburen. De handige routebeschrijvingen brengen je wandelingen tot leven en laten je stilstaan bij tal van bezienswaardigheden, met elk hun eigen, soms vergeten, geschiedenis. Ook de mensen die Arnout op zijn pad ontmoet, krijgen een bijzondere plek in dit boek.

Bekijk Dwars door de Lage Landen>


Nieuws

Blader door onze Zomeraanbieding 2024

Onze Zomerjaarsaanbieding is binnen en hij is weer gevuld met prachtige non-fictietitels voor komend seizoen.

In De ruk naar rechts verheldert politiek verslaggever Wilco Boom op deskundige wijze de politieke staat van Nederland, Kathy Willis kijkt in Groene zintuigen op een radicaal andere manier naar de natuur en hoe het je gezonder kan maken, Vivian de …

Lees verder