Nieuws

Nederland. Objectief Zelfportret. Een tussenstand in beeld en geluid.

  • 8 juni 2015
  • 0m

 

Hoewel het boek nog geschreven moet worden, kent Nederland. Een Objectief Zelfportret al heel wat fans, waarvan een groot deel zich, tot ons grote plezier, zeer actief bij het project betrokken toont. Eerder melde zich al de jonge ontwerper Joost Bos, die verschillende typisch Nederlandse objecten in vorm probeerde te vatten.

Na het sluiten van de inzendingstermijn op 1 mei, bood amateur-editor George aan een overzicht van alle nominaties in beeld te vangen. George houdt zich al jaren bezig met het in elkaar zetten van filmpjes, puur voor zijn plezier. Om die reden is hij altijd op zoek naar korte, in film te vangen, verhalen of onderwerpen. Het project Nederland. Een Objectief Zelfportret inspireerde hem tot het maken van 2 minuten beeld en geluid. Hij gebruikte alleen de beelden die mensen zelf hebben ingestuurd, de geluiden zocht hij bij elkaar via internet, maar een aantal geluiden nam hij met een recorder zelf op.

Het boek verschijnt pas in het najaar, maar je zou kunnen zeggen dat het project in elk geval in één opzicht al geslaagd is: Wij hebben deze wereld, die we Nederland noemen, collectief vormgegeven.

Uit al deze verzamelde suggesties aan de selectiecommissie de lastige taak er vijftig uit te kiezen. De samenstellers Wim Brands en Jeroen van Kan zullen bij elk object de juiste schrijver kiezen. Via de Facebookpagina van Objectief zelfportret kunt u de komende periode op de hoogte blijven van de voortgang van het project, de vijftig objecten en de deelnemende schrijvers zullen daar de komende periode bekend gemaakt worden.

 


Nieuws

Objectiefzelfportret.nl gestart!

De website objectiefzelfportret.nl is live! Helpt u mee met het maken van een objectief zelfportret van Nederland?

Op deze website objectiefzelfportret.nl kunt u bijdragen aan het boek-in-wording Nederland. Een objectief zelfportret van bedenkers en samenstellers Wim Brands en Jeroen van Kan. Tot 1 mei 2015 biedt de website u de gelegenheid om zelf suggesties te doen …

Lees verder
Nieuws

Nederland. Een objectief zelfportret in het nieuws

Inmiddels geniet het bijzondere boekenproject van Wim Brands en Jeroen van Kan Nederland. Een objectief zelfportret landelijke bekendheid. De Wereld draait door maakte op donderdag 27 maart een mooi  item over typisch Nederlandse objecten en liet bekende Nederlandse designers hun object nomineren. Ook NRC besteedde er uitgebreid aandacht aan op hun site. Gevolg is dat er …

Lees verder
Nieuws

Nederland. Een objectief zelfportret inspireert jonge ontwerper

Joost Bos, pas afgestudeerd als grafisch ontwerper aan Academie Minerva in Groningen, zag bij De Wereld Draait Door het item over het boek: Nederland. Een objectief zelfportret. Het project sloot precies aan bij zijn eindexamenproject, waarbij hij beelden maakte van voor hem typisch Nederlandse dingen. Uit enthousiasme en geïnspireerd door het project verwerkte hij een aantal van de tot …

Lees verder
Nieuws

Oh, Oh, Amerika van Charles Groenhuijsen boek met beeld

Charles Groenhuijsen is al jaren gefascineerd door Amerika en schrijft in Oh, oh, Amerika bevlogen en met grote kennis van zaken over zijn tweede vaderland. Want: wat weten we nu écht over Amerika? Wat kunnen wij van de Amerikanen leren? Wat is de erfenis van Barack Obama, die aan zijn politieke eindsprint bezig is?

Onder …

Lees verder