Nieuws

Nico ter Linden overleden (1936 – 2018)

  • 30 januari 2018
  • 0m

‘Geloven is moed vergaren, opstaan en wegtrekken, de vrijheid tegemoet, steeds weer,’ schreef Nico ter Linden in zijn laatste boek, En dan nog dit. Afgelopen zondag overleed hij, thuis in Amsterdam. Hij was al geruime tijd ziek. Nico ter Linden is 81 jaar geworden.

Als schrijver werd hij vooral bekend door de zesdelige serie Het verhaal gaat…, waarin hij, als vrijzinnig dominee, verhalen uit de Bijbel hervertelt en uitlegt. Van de boeken, die tussen 1996 en 2003 bij uitgeverij Balans verschenen, werden ruim een half miljoen exemplaren verkocht. Ook daarna bleef hij schrijven. Zo publiceerde hij een driedelige, door Ceceli Josephus Jitta schitterend geïllustreerde kinderbijbel, later gebundeld onder de titel Moet je horen, herinneringen aan zijn vader en in 2016 ten slotte En dan nog dit, een kleinood over de rol van het geloof in zijn leven.

Wij zullen onze dierbare auteur en vriend zeer missen. Uitgeverij Balans heeft veel aan hem te danken. Wij koesteren de vele goede herinneringen aan onze langdurige samenwerking, waarin zijn betrokkenheid, charisma, zachtmoedigheid en gevoel voor humor zo duidelijk aanwezig waren.

Uitgeverij Balans