Nieuws

Rechten Het pauperparadijs verkocht aan Duitsland – vergunning theaterspektakel rond!

  • 21 mei 2015
  • 0m

Uitgeverij Balans heeft de vertaalrechten van Het pauperparadijs van Suzanna Jansen onlangs verkocht aan Duitsland. In 2016 gaat er in Nederland een theatervoorstelling naar het boek van start.

WBG/Konrad Theiss Verlag uit Darmstadt zal het boek daar voorjaar 2016 publiceren, op tijd voor de Frankfurter Buchmesse, waar Nederland en Vlaanderen in 2016 Schwerpunkt zijn. De vertaling wordt ondersteund door het Letterenfonds. Eerder al verscheen een Spaanse vertaling van de Nederlandse bestseller.

Ongeveer tegelijkertijd met de Duitse vertaling, in de zomer van 2016, gaat in Nederland een groots theaterstuk van Het pauperparadijs in premiere. De vergunningen voor het openluchtspektakel zijn inmiddels rond. In Nederland beleeft het boek inmiddels z’n 55e druk.

Het pauperparadijs, theaterspektakel over Arm en Rijk wordt een grote theatervoorstelling in Veenhuizen in de zomer van 2016, op de plek waar de geschiedenis daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Tom de Ket, theatermaker en acteur, bekend van onder meer De Verleiders en De Drentse Blues Opera, werkt samen met Suzanna Jansen aan het verhaal van deze voorstelling. Er zullen topacteurs te zien zijn in een spectaculair decor van Michiel Voet en met muziek van componiste/zangeres Lavalu. Samen vertellen ze het verhaal over arm en rijk, dat nog altijd actueel is.

De voorstelling wordt gespeeld op de binnenplaats van het Gevangenismuseum, het voormalige Tweede Gesticht van de armenkoloniĆ«n die in 1818 werden opgericht om de armoede uit te roeien. Zo’n 100.000 paupers uit heel Nederland ondergingen hier een heropvoeding. Een miljoen huidige Nederlanders stamt van deze mensen af. Voor de voorstelling worden meer dan 30.000 bezoekers verwacht. De provincie Drenthe en de gemeente Noordenveld, waarin Veenhuizen ligt, steunen het initiatief.


Nieuws

Blader door onze Zomeraanbieding 2024

Onze ZomerjaarsaanbiedingĀ is binnen en hij is weer gevuld met prachtige non-fictietitels voor komend seizoen.

In De ruk naar rechts verheldert politiek verslaggever Wilco Boom op deskundige wijze de politieke staat van Nederland, Kathy Willis kijkt in Groene zintuigen op een radicaal andere manier naar de natuur en hoe het je gezonder kan maken, Vivian de …

Lees verder