Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en er komen deze maand alweer vier prachtige titels van de drukker.
Na de bestseller Ik wil jou en nog vier succesvolle titels, komt Corine Koole met een nieuw boek: Late liefde. Ze sprak 93 vijftigplussers met evenzovele, totaal uiteenlopende ervaringen met de liefde, en bundelde hun verhalen samen tot één boek. Sommige verhalen gaan over de eeuwige, romantische liefde voor één iemand een heel leven lang, andere over geheime affaires, en weer andere over onverwacht gevonden geluk op oudere leeftijd.
Late liefde: Hoe onverwacht opwindend het leven boven de vijftig is ligt vanaf 11 januari in iedere boekhandel.
Voel je je angstig, machteloos en verward over de toekomst van onze planeet? Dat is volgens datawetenschapper Hannah Ritchie nog lang niet nodig.
In Niet het einde van de wereld laat Hannah Ritchie je op een andere manier naar klimaatproblematiek kijken. In plaats overtuigd te zijn dat onze generatie gedoemd is – wat alleen maar negatieve gevolgen met zich meebrengt – is Ritchie juist hoopvol dat wij de eerste generatie zijn met perspectief op een écht duurzame planeet. Niet het einde van de wereld biedt inzicht in wat werkt, wat niet, en waar we ons als eerste op moeten richten om een duurzame planeet te kunnen achterlaten voor de generaties na ons.
Niet het einde van de wereld: Waarom wij de eerste generatie zijn met perspectief op een duurzame planeet verschijnt 23 januari. 26 januari is Hannah Ritchie in Nederland en wordt het boek gepresenteerd bij Pakhuis de Zwijger, aanmelden kan nog via de site>
Het moment dat kunstmatige intelligentie intelligenter is dan menselijke, lijkt steeds dichterbij te komen. In De AI-revolutie beschrijft deskundige Maarten Sukel van binnenuit hoe de nieuwe technologie de samenleving verandert. Van kunst tot geneeskunde, van school tot oorlog, van werkelijkheid tot fictie: hoe gaan deze ontwikkelingen de wereld vormgeven?
De AI-revolutie: Hoe kunstmatige intelligentie de maatschappij gaat veranderen (en daar nu al mee bezig is) verschijnt 24 januari. Een aanrader voor iedereen die zich afvraagt wat er nu werkelijk aan zit te komen.
Geradicaliseerde groepen oefenen grote invloed uit op ons politieke en sociale klimaat. In De extremist en de wetenschapper onderzoekt universitair hoofddocent filosofie en religie Rik Peels verschillende manieren om hedendaagse radicalisering beter te begrijpen. Zijn extremisten gek of zijn ze in feite gezonde, rationele mensen?
De extremist en de wetenschapper: Hoe we radicalisering beter kunnen begrijpen ligt vanaf 26 januari in de boekhandel.