ISBN:
9789460034350 (ebook) 9789460032578 (paperback)
Aantal pagina's:
160
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
21/04/2017

Op 4 april 2016 maakte dichter en VPRO-programmamaker Wim Brands (1959) een einde aan zijn leven. Hij liet vele honderden gedichten na en uren radio en televisie, voor het merendeel gewijd aan schrijvers en boeken. De laatste elf jaar van zijn leven presenteerde Brands elke zondagochtend het programma VPRO Boeken.

In Alles komt goed zien we Brands door de ogen van zijn vrienden, zijn collega’s, de schrijvers die hij interviewde en de dichters die zich met hem verwant voelden.

Samengesteld door Maarten Westerveen en Jeroen van Kan, met bijdragen van:

Asis Aynan, Roel Bentz van den Berg, Erik Bindervoet, Annemieke Gerrist, Arnon Grunberg, Erik Jan Harmens, Judith Herzberg, Max Kisman, David Kleijwegt, Ariejan Korteweg, Erik Lindner, Maaike Meijer, Jeroen van Kan, K. Michel, Wim Noordhoek, Ester Naomi Perquin, Rob Riemen, F. Starik, Arie Storm, Thomas Verbogt, Maarten Westerveen en Maartje Wortel


"Een indrukwekkend beeld."

- NRC Handelsblad

"Brands komt eruit als een bevlogen man, een goede dichter en interviewer, maar ook als een rusteloze man, een twijfelaar."

- Het Parool

"Als rapportage van de rouw, mag Alles komt goed gelukt heten."

- de Volkskrant

"'Alles komt goed' toont de complexe mens Wim Brands. Zijn kracht: van het gewone, het alledaagse iets bijzonders maken."

- Hebban

Over de auteur

Jeroen van Kan

Jeroen van Kan is radiomaker en oud-redacteur van Tirade. Voor Balans stelde hij het boek Nederland. Een objectief zelfportret samen.

Meer over deze auteur