ISBN:
9789463820271 (paperback) 978946382088 (ebook)
Aantal pagina's:
256
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
03/09/2019

Toen de financiële crisis uitbrak in 2008 bleek de ING geen fiere oranjeleeuw te zijn, maar de grootste financiële instelling van Nederland die door zelfoverschatting ten onder dreigde te gaan. Met twee spectaculaire reddingsacties heeft de overheid ING overeind gehouden en daarmee een ramp van ongekende omvang voorkomen.

Dit boek is een zinderende weergave van wat er zich in 2008 en 2009 achter de schermen heeft afgespeeld tussen de bankiers, het ministerie van Financiën, De Nederlandsche Bank en de Europese Commissie.

Roel Janssen sprak met de hoofdrolspelers en ontdekte spectaculaire feiten die niet eerder openbaar zijn gemaakt. Hij ontrafelde zo de gevolgen van dit financiële drama, dat de redding van ABN Amro in complexiteit en omvang overtrof, en waarvan de naschokken tot op de dag van vandaag voelbaar zijn.

Agenda
Roel Janssen is op dinsdag 10 september te gast bij Boekhandel Paagman (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag – vanaf 19.00 uur) om over zijn boek te vertellen. Aansluitend zal hij signeren. De toegang is gratis. Aanmelden is gewenst en kan via de website van Paagman.


Over de auteur

Roel Janssen

Roel Janssen (1947) is journalist en schrijver van zowel non-fictie als spannende boeken. Hij werkte ruim dertig jaar voor NRC Handelsblad, onder meer als correspondent in Zuid-Amerika en Brussel en als politiek-economisch redacteur. Met de thriller De tiende vrouw won hij de Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige misdaadboek.

© Foto: Kors de …

Meer over deze auteur