ISBN:
9789460035203 (ebook)
Aantal pagina's:
224
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
20/02/2012

Paul Krugman, wiens werk onlangs werd onderscheiden met de Nobelprijs voor economie, toont in De crisiseconomie overtuigend aan hoezeer de huidige financiële crisis lijkt op de Grote Depressie van de jaren 1930 – en legt uit hoe een totale catastrofe voorkomen kan worden.

Tien jaar geleden analyseerde Krugman de economische crises in Azië en Latijns-Amerika. Hij zag die als een waarschuwing. In de jaren die volgden schoten de beurskoersen omhoog en maakten bedrijven veel winst, waardoor de crises van de jaren negentig uit beeld raakten. Maar nu is de crisiseconomie terug – een reprise van de jaren dertig lijkt niet onmogelijk.

In De crisiseconomie laat Krugman zien hoe het falende toezicht op de financiële wereld heeft geleid tot de grootste crisis sinds die van het interbellum, in de Verenigde Staten en de rest van de wereld. Ook beschrijft hij de maatregelen die nodig zijn om te voorkomen dat de wereldeconomie in een steeds diepere recessie raakt. Geschreven in een stijl die hem bij het grote publiek zo geliefd maakte – soepel, levendig, zeer goed geïnformeerd – zal De crisiseconomie zonder twijfel een hoeksteen blijken in het debat over de huidige economische situatie.Over de auteur

Paul Krugman

Paul Krugman (1953) is econoom en doceert aan Princeton University. Hij schrijft veelvuldig voor een breed publiek, onder andere in Foreign Affairs, Harvard Business Review, Scientific American en The New York Times.

Meer over deze auteur