ISBN:
9789460035784 (paperback)
Aantal pagina's:
224
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
02/08/2012

De economische recessie duurt al meer dan vier jaar – en gaat maar door. ‘Landen die veel rijkdommen, talent en kennis bezitten – en dat zijn alle ingrediënten voor welvaart en een fatsoenlijke levensstandaard voor iedereen – bevinden zich nog altijd in een toestand van diepe ellende,’ stelt Krugman verontwaardigd vast, en doet vervolgens
een krachtige oproep hier nu een einde aan te maken.

Hoe slecht staan de zaken er eigenlijk voor? Hoe hebben we onszelf vastgedraaid in wat inmiddels niet anders dan een depressie kan worden genoemd? En bovenal, hoe bevrijden we ons hieruit?
In dit boek beantwoordt Krugman al deze vragen met de hem kenmerkende luciditeit en inzicht. Hij heeft een duidelijke boodschap voor iedereen die de afgelopen jaren de gevolgen van de crisis heeft gedragen en nog draagt: een snel,
sterk economisch herstel ligt binnen handbereik. Op voorwaarde dat onze leiders nu eindelijk de intellectuele helderheid en de politieke wil kunnen vinden om deze depressie te stoppen.


Over de auteur

Paul Krugman

Paul Krugman (1953) is econoom en doceert aan Princeton University. Hij schrijft veelvuldig voor een breed publiek, onder andere in Foreign Affairs, Harvard Business Review, Scientific American en The New York Times.

Meer over deze auteur