ISBN:
9789460037894 (ebook) 9789460037597 (hardcover)
Aantal pagina's:
832
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
15/08/2018

De fatale kust is een historisch en literair meesterwerk, een instant klassieker. Daarover was iedereen het eens toen het in 1988 verscheen. Nog altijd wordt het boek gezien als een van de beste non-fictieboeken van de twintigste eeuw. Het won tal van prijzen en groeide uit tot een wereldwijde bestseller. Toen Robert Hughes aanschoof bij Adriaan van Dis gingen ook in Nederland de verkoopcijfers sky high en volgde herdruk na herdruk.

Het boek vertelt aan de hand van unieke documenten, dagboeken en brieven de fascinerende geschiedenis van de geboorte van Australië, het onbekende continent dat van een immense strafkolonie opbloeide tot een welvarende natie. In 1788 landde het eerste gevangenentransport uit Engeland. Tachtig jaar later kwamen de laatste criminelen uit Europa aan. Tachtig turbulente jaren waarin de natie zich langzaam ontworstelde aan Engelands gevangenentransporten en dwangarbeid – die bekendstond als het Systeem. Een strijd waaruit een nieuwe cultuur zou ontstaan.


Over de auteur

Robert Hughes

Robert Hughes (1938-2012) werd geboren in Australië. Sinds 1970 woonde en werkte hij in de Verenigde Staten. Hij was kunsthistoricus en befaamde kunstcriticus voor het weekblad TIME en presenteerde diverse televisieseries over kunst. Hij publiceerde onder meer Barcelona, De klaagcultuur en Amerika’s visioenen. Zijn laatste boek was De zeven levens van Rome. Een cultuurgeschiedenis van …

Meer over deze auteur