ISBN:
9789460039744 (ebook) 9789460038846 (midprice)
Aantal pagina's:
512
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
20/06/2014

Rome wordt niet ten onrechte de ‘Eeuwige Stad’ genoemd. In de klassieke oudheid was het de superieure hoofdstad van het Romeinse Rijk, sinds de kerstening het centrum van de christelijke wereld – de stad der pausen –, en vanaf het einde van de negentiende eeuw hoofdstad van een eindelijk weer verenigd Italië.

Door de eeuwen heen heeft deze metropool, zinderend als burgerlijk, politiek en religieus middelpunt, als geen ander weten te leven met verleden en heden. Robert Hughes heeft dat heden en verleden, de geschiedschrijving en het drama van deze wereldstad verweven tot een magistraal boek waarin kunst, architectuur, politiek en religie, intrige, roem, geld en macht elkaar in evenwicht houden.

De zeven levens van Rome is de allesomvattende geschiedenis van het fascinerende en betoverende Rome. Het is het turbulente levensverhaal van zevenentwintig eeuwen, van een stad met zeven levens, gebouwd op zeven heuvels.

 

In de media:

De zeven levens van Rome als vakantie leestip (Italië) in NRC: ‘Ongevraagde leesadviezen voor op reis‘, 21 juni 2018.


Over de auteur

Robert Hughes

Robert Hughes (1938-2012) werd geboren in Australië. Sinds 1970 woonde en werkte hij in de Verenigde Staten. Hij was kunsthistoricus en befaamde kunstcriticus voor het weekblad TIME en presenteerde diverse televisieseries over kunst. Hij publiceerde onder meer Barcelona, De klaagcultuur en Amerika’s visioenen. Zijn laatste boek was De zeven levens van Rome. Een cultuurgeschiedenis van …

Meer over deze auteur