ISBN:
9789460038389 (midprice) 9789460031380 (ebook) 9789460031373 (paperback)
Aantal pagina's:
368
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
19/09/2016

Na de bloedstollende bestseller De breuk is advocaat Charles Fitzroy Spinning terug. Dit keer roept een religieus gedreven uitvaartverzorger zijn hulp in.

De uitvaartverzorger is veroordeeld voor moord, zowel door de rechtbank als door het hof. Hij zou zijn vrouw de haven van Maassluis hebben ingereden en laten verdrinken.

Een ooggetuige, die de man bij de vallende auto heeft zien staan, legt onder hypnose een belastende verklaring af. En bij de uitvaartverzorger thuis treft de politie een concept-rouwkaart aan, waarop de vrouw als overledene staat vermeld. Al met al geen gemakkelijke uitgangspositie.
Bij de Hoge Raad lukt het Spinning om een bewijs ongeldig te laten verklaren met een principieel argument, waaraan tot dat moment niemand heeft gedacht. Maar daarmee is hij er nog niet; het is slechts een van de 26 bewijzen tegen de uitvaartverzorger. Spinning moet vol in de aanval om voor zijn client het onderste uit de kan te halen.

Luister hier de bespreking van Vincent Icke terug.


"Als je aan dit boek begint, houd je er niet meer mee op "

- Jeroen Pauw

"Strafpleiter Gerard Spong heeft een unieke eigen methode ontwikkeld voor het mengen van feit en fictie"

- HP/De TIjd
Nieuws

Gerard Spong over zijn boek ‘De uitvaartverzorger’:

“De uitvaartverzorger wordt verdacht van moord op zijn vrouw. Hij zou haar de haven van Maassluis hebben ingereden en laten verdrinken. De man ontkent, maar wordt geconfronteerd met politiefunctionarissen en rechters die hem niet geloven. Er is een hoop bewijsmateriaal dat de verdenking voeding geeft. Hij blijkt namelijk gedetailleerd bezig te zijn geweest met de crematie van zijn …

Lees dit bericht
Leesfragment

‘De uitvaartverzorger’

Ten geleide

Het verhaal in dit boek is voor een belangrijk deel gebaseerd op een strafzaak die daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Een deel is evenwel fictie, geïnspireerd door de feiten in het dossier en de praktijk van de strafrechtspleging. Net als in die praktijk zijn in dit boek waarheid en fictie met elkaar verstrengeld.

Gelet daarop …

Lees dit bericht

"Voor wie alle naadjes van de kous wil weten, is dit boek meer dan een aanrader."

- Parbode

Over de auteur

Gerard Spong

Gerard Spong, al meer dan veertig jaar een van de bekendste strafadvocaten van Nederland, is gespecialiseerd in cassatiezaken. Zijn scherpzinnige verdedigingstechnieken en controversiële optredens zijn legendarisch. Van zijn hand verschenen De uitvaartverzorger, De breuk, Leugens om bestwil en De hypocrisie van de achterdeur.

Meer over deze auteur