ISBN:
9789460037375 (ebook) 9789460037368 (paperback)
Aantal pagina's:
340
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
17/10/2014

Tweeduizend jaar geleden verzamelde een rondtrekkende Joodse prediker en wonderdoener volgelingen om zich heen om het ‘koninkrijk van God’ te vestigen. De revolutionaire beweging die ontstond was zo’n grote bedreiging voor de bestaande orde dat de man werd gearresteerd, gemarteld en als staatsvijand geëxecuteerd. Kort na zijn vernederende dood zouden zijn volgelingen hem God noemen.

In De zeloot neemt Reza Aslan eeuwen van mythevorming onder de loep en werpt hij nieuw licht op een van de invloedrijkste personen in de geschiedenis. Aslan zet de Jezus van de evangeliën af tegen de historische bronnen en beschrijft een man vol overtuiging en hartstocht, maar ook een vat vol tegenstellingen. Het resultaat is een even diepzinnig als elegant portret van een man, een tijd en de geboorte van een godsdienst.


"Met veel vaart en in een prettige vertel- en betoogtrant, schetst Aslan het beeld van een leider die veel wereldser aspiraties had dan velen tegenwoordig aannemen."

- Paul van der Steen in Trouw

Over de auteur

Reza Aslan

Reza Aslan is godsdiensthistoricus en bestsellerauteur van onder meer Geen god dan God, dat in vele talen is vertaald. De rechten van De zeloot, een bestseller in Amerika, werden verkocht aan tientallen landen.

Meer over deze auteur