ISBN:
9789460035371 (midprice) 9789460038853 (paperback) 9789460039959 (ebook)
Aantal pagina's:
192
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
28/01/2015

We zijn allemaal mensen van de dag. Er komt een tijd dat je alles bent vergeten, er komt een tijd dat iedereen jou is vergeten. Tweeduizend jaar geleden hield keizer Marcus Aurelius zichzelf – en zijn lezers – in zijn Overpeinzingen al dit soort lessen voor.

Tegenwoordig zijn de meeste psychotherapeutische behandelingen kortdurend en gericht op categorieën als depressie, verslaving of angst. Yalom gelooft daar niet in. Uit onderzoek blijkt keer op keer wat hij uit eigen ervaring weet: de belangrijkste factor in een effectieve therapie is de relatie tussen therapeut en cliënt. Yalom hecht de grootst mogelijke waarde aan het opbouwen van een eerlijke en helpende relatie met zijn cliënten. Het gaat hem niet alleen om het ziektebeeld, maar om de hele mens.

In dit boek werpt Yalom aan de hand van zijn ervaringen met een tiental patiënten nieuw licht op wezenlijke levenskwesties die iedereen raken, zoals ouder worden, de angst voor de dood, het maken van keuzes, fundamentele eenzaamheid en het zoeken naar een betekenisvol leven. Iedereen die geïnteresseerd is in de menselijke psyche en in persoonlijke groei zal zich kunnen identificeren met de tijdloze, existentiële vragen die in dit boek aan de orde komen.


"In het nieuwste boek van psychiater Yalom worstelen tien patiënten met hun sterfelijkheid. Aan de sterfelijkheid van zijn patienten verandert Yalom uiteraard niets, maar aan hun beleving van die sterfelijkheid wel. Dat maakt van Eendagsvlinders een mooi, maar ook een troostrijk boek. "

- Psychologie magazine

"Het zijn tijdloze, existentiele vragen die aan de orde komen. En dat zal niet verbazen van een existentieel therapeut als Yalom."

- Trouw

Over de auteur

Irvin D. Yalom

Irvin D. Yalom is een van de beroemdste psychiaters ter wereld. Onder psychotherapeuten verwierf hij brede bekendheid met zijn standaardwerken The Theory and Practice of Group Psychotherapy en Existential Psychotherapy. Daarnaast heeft hij zich met zijn romans Nietzsches tranen, De therapeut en De Schopenhauer-kuurHet raadsel Spinoza die uitgroeiden tot bestsellers, nadrukkelijk op een breder publiek gericht. …

Meer over deze auteur