ISBN:
9789463823___ (ebook) 9789463823548 (paperback)
Aantal pagina's:
256
Uitgever:
Balans

Ook op hoge leeftijd geeft de wereldberoemde psychiater Irvin D. Yalom nog therapie. En dat doet hij op een bijzondere manier: hij gebruikt zijn jarenlange ervaring om in eenmalige, intensieve sessies van een uur door te dringen tot de kern van het leven van zijn patiënten. In Het uur van het hart doet hij met de hem zo kenmerkende compassie en ongeëvenaarde deskundigheid verslag van deze levensveranderende gesprekken.

Yaloms ontroerende verhalen vormen een even waardevolle als radicale les voor beginnende en gevorderde therapeuten, omdat hij ze uitdaagt afscheid te nemen van hun professionele afstand en hun persoonlijke geschiedenis mee te nemen in de therapie. Maar de sessies vormen vooral sprekende voorbeelden voor iedereen die wil weten hoe je echt verbinding maakt met mensen.


Over de auteur

Irvin D. Yalom

Irvin D. Yalom is een van de beroemdste psychiaters ter wereld. Onder psychotherapeuten verwierf hij brede bekendheid met zijn standaardwerken The Theory and Practice of Group Psychotherapy en Existential Psychotherapy. Daarnaast heeft hij zich met zijn romans Nietzsches tranen, De therapeut en De Schopenhauer-kuurHet raadsel Spinoza die uitgroeiden tot bestsellers, nadrukkelijk op een breder publiek gericht. …

Meer over deze auteur