ISBN:
9789463820134 (midprice) 9789460039256 (ebook) 9789460038051 (hardcover)
Aantal pagina's:
144
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
30/10/2014

Hoe kan je in deze moderne tijd nog in God geloven? Wat heeft het christendom de mens dezer dagen nog te bieden? Tegen welk aspect van het christendom strijdt het atheïsme?

Op onconventionele wijze gaat Wil van den Bercken op zoek naar antwoorden op deze wezenlijke vragen en laat daarbij niet na om prominente woordvoerders van het atheïsme als Herman Philipse en Richard Dawkins het woord te geven. In Geloven tegen beter weten in laat Van den Bercken zien hoe geloof en twijfel samen kunnen gaan in een christelijke levensovertuiging. Ook gelovigen moeten zich intellectueel kunnen verantwoorden voor hun levensbeschouwing, maar geloof is niet de uitkomst van logische redenering – het is een religieuze invulling van menselijke grondervaringen.

Dit boek is een verdediging van het godsgeloof tegen het vermeende beter weten van het atheïsme.


"Dit boek is een persoonlijke geloofsverantwoording geworden, in het licht van de uitdaging van het atheïsme. Maar het gaat ook over de rol van de Bijbel, de bijna bovenmenselijke ethiek van de Bergrede, en de twijfel die hoort bij geloof."

- Nederlands Dagblad

"Geloven tegen beter weten is het Theologisch boek 2015. Belangrijke criteria voor de prijs zijn dat het boek 'voor een groot publiek, vernieuwend, gefundeerd en relevant' wordt geacht."

- Theologisch boek 2015

Over de auteur

Wil van den Bercken

Wil van den Bercken (1946) is slavist en was als Ruslandhistoricus werkzaam aan de universiteiten van Utrecht en Nijmegen. Behalve wetenschappelijke studies over Rusland publiceerde hij Geloven tegen beter weten in (3de druk), dat werd onderscheiden met de prijs voor het beste theologische boek van het jaar.

Meer over deze auteur