ISBN:
9789463820523 (ebook) 9789463820523 (paperback)
Aantal pagina's:
288
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
08/10/2019

Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen (en je kinderen blij zijn dat jij het doet)

Iedere ouder wil dat zijn kind gelukkig is, en dat het in een veilige omgeving opgroeit tot een gelukkige volwassene. Maar hoe doe je dat? In dit wijze, verstandige en verfrissende boek staat alles wat er in de opvoeding van een kind écht toe doet. Geen praktische tips over slapen, eten, goede manieren of huiswerk, maar helder advies over de essentie van het ouderschap. 

Op basis van haar rijke ervaring als therapeut, haar wetenschappelijke inzichten en haar persoonlijke ervaringen als ouder, behandelt Philippa Perry de grote vragen van de ouder-kindrelatie, van baby tot tienerjaren. Hoe ga je om met je eigen gevoelens en die van je kind? Hoe zien je gedragingen en patronen eruit? Hoe ga je om met je ouders, je partner, vrienden? Dit boek biedt een brede, verrassende kijk op een diepgaande en gezonde ouder-kindrelatie. Zonder oordelend te zijn, geeft Perry op een even directe als geestige manier inzicht in de invloed van je eigen opvoeding op je ouderschap. Het is een boek vol liefdevol advies over het maken van fouten en het onder ogen zien daarvan – waardoor het uiteindelijk goed zal komen.


"Als je niet van zelfhulpboeken houdt, maak dan voor dit boek een uitzondering, ook als je geen kinderen hebt."

- Vogue

"Philippa Perry is de verstandigste en coolste mens die ik ken."

- Emma Gannon

"Dit boek laat je zien hoe je je kunt verbinden met je kinderen, door te begrijpen hoe je eigen opvoeding jezelf heeft beïnvloed."

- Sunday Times

"Een vriendelijk en vergevingsgezind boek dat pleit voor vriendelijk en vergevingsgezind gedrag, naar onszelf en onze partners."

- The Times

Over de auteur

Philippa Perry

Philippa Perry is al twintig jaar psychotherapeut en schrijver. Ze is verbonden aan The School of Life. Daarnaast is ze tv- en radiopresentator en werkte ze mee aan vele documentaires. Ze woont in Londen met haar echtgenoot, de kunstenaar Grayson Perry, met wie ze een volwassen dochter heeft.

Foto: © Rankin/Trunk Archive

Meer over deze auteur