ISBN:
9789463821681 (midprice) 9789463820530 (ebook) 9789463820523 (paperback)
Aantal pagina's:
288
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
29/09/2019

Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen (en je kinderen blij zijn dat jij het doet)

Iedere ouder wil dat zijn kind gelukkig is, en dat het in een veilige omgeving opgroeit tot een gelukkige volwassene. Maar hoe doe je dat? In dit wijze, verstandige en verfrissende boek staat alles wat er in de opvoeding van een kind écht toe doet. Geen praktische tips over slapen, eten, goede manieren of huiswerk, maar helder advies over de essentie van het ouderschap. 

Op basis van haar rijke ervaring als therapeut, haar wetenschappelijke inzichten en haar persoonlijke ervaringen als ouder, behandelt Philippa Perry de grote vragen van de ouder-kindrelatie, van baby tot tienerjaren. Hoe ga je om met je eigen gevoelens en die van je kind? Hoe zien je gedragingen en patronen eruit? Hoe ga je om met je ouders, je partner, vrienden? Dit boek biedt een brede, verrassende kijk op een diepgaande en gezonde ouder-kindrelatie. Zonder oordelend te zijn, geeft Perry op een even directe als geestige manier inzicht in de invloed van je eigen opvoeding op je ouderschap. Het is een boek vol liefdevol advies over het maken van fouten en het onder ogen zien daarvan – waardoor het uiteindelijk goed zal komen.

 

In de media:

Vier sterren voor Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen op Derecensie.nl: ‘Het boek biedt diverse eyeopeners en komt zeker van pas bij de opvoeding’ 1 mei 2020.

Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen Boeken tip van de maand januari bij mominbalance.

Interview met Philippa Perry door Janne Chaudron in De Morgen: ‘Ouders, communiceer met jullie kinderen.’ 11 januari 2020.

Interview met Philippa Perry door Kristel Maurien in Het Laatste Nieuws: ‘Nieuw opvoedboek legt vinger op wonde.’ 11 januari 2020.

Interview met Philippa Perry door Janne Chaudron in Trouw: ‘Ouders zijn bang voor de gevoelens van hun kinderen.’ 22 december 2019.

Bespreking Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen in de Flair, ‘Razend interessant.’ 28 november 2019.

Interview met Philippa Perry in Knack Weekend, door Elke Lahousse, 20 november 2019.

Interview met Philippa Perry in Psychologie Magazine, door Judith van Ankeren, 20 november 2019.

Interview met Philippa Perry in Het Nieuwsblad, door Greet Vanderhoeven, 26 oktober 2019: ‘Een eyeopener!’

Interview met Philippa Perry in De Standaard, 26 oktober 2019:  ‘Elke breuk die je als ouder maakt, kun je ook weer herstellen.’

Geciteerd in Volkskrantartikel ‘Opvoeden: Je geduld verliezen bij je kind, hoe erg is dat?’ door Anna van Breemer, 5 november 2019: ‘Wees niet te streng voor jezelf.’

Interview in de Volkskrant door Anna van den Breemer, 12 november 2019: ‘‘We willen allemaal het gevoel hebben dat we nodig zijn, dat we ergens bij horen, dat er om ons gegeven wordt.’

Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen besproken in FD Persoonlijk: ‘Behandel je kind zoals je zelf behandeld wilt worden.’ 9 oktober 2019.


"Als je niet van zelfhulpboeken houdt, maak dan voor dit boek een uitzondering, ook als je geen kinderen hebt."

- Vogue

"Philippa Perry is de verstandigste en coolste mens die ik ken."

- Emma Gannon

"Dit boek laat je zien hoe je je kunt verbinden met je kinderen, door te begrijpen hoe je eigen opvoeding jezelf heeft beïnvloed."

- Sunday Times

"Een vriendelijk en vergevingsgezind boek dat pleit voor vriendelijk en vergevingsgezind gedrag, naar onszelf en onze partners."

- The Times

"Het beste opvoedboek dat ik heb gelezen. En dat zijn er heel wat!"

- Julia Wouters, schrijver en strategisch & communicatieadviseur

Over de auteur

Philippa Perry

Philippa Perry is al twintig jaar psychotherapeut en schrijver. Ze is verbonden aan The School of Life. Daarnaast is ze tv- en radiopresentator en werkte ze mee aan vele documentaires. Ze woont in Londen met haar echtgenoot, de kunstenaar Grayson Perry, met wie ze een volwassen dochter heeft.

Foto: © Richard Ansett

Meer over deze auteur