ISBN:
9789460038167 (paperback) 9789460038495 (ebook)
Aantal pagina's:
296
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
21/03/2018

Wij zijn ‘storytelling-animals’, met een fundamentele behoefte een verhaal te maken van het leven en er zo zin en betekenis aan te geven. Verhalen maken zit diep ingebakken in onze psyche. Toch zijn we ons meestal niet bewust van de vele innerlijke stemmen – gedachtepatronen, angsten, aannames, wensen en overtuigingen – die uitmaken hoe ons leven zich ontvouwt. Want wat we onszelf vertellen, is bepalend voor hoe we het leven ervaren.

Ieder mens creëert zijn eigen werkelijkheid, zijn eigen persoonlijke mythe. We zijn allemaal de held of heldin in ons eigen verhaal. Als we dat eenmaal hebben begrepen, hoeven we geen antwoorden meer buiten onszelf te zoeken, anderen de schuld te geven of boos te worden op ons lot. Dan kunnen we het verhaal van ons leven sturen en bijsturen.

In Het verhaal van je leven maakt Mieke Bouma met fascinerende voorbeelden uit zowel de oude mythologie als hedendaagse verhalen duidelijk met welke mechanismen we onze persoonlijke mythologie creëren, welke archetypen daarbij een rol spelen, hoe we patronen kunnen doorbreken en hoe we het verhaal van ons leven kunnen herschrijven om er meer uit te halen.

 

Een fragment uit Het verhaal van je leven leest u hier.

De column van Mieke Bouma “De zin van je leven, die schrijf je zelf” leest u hier.

 

In de media:

Recensie op Editio.nl: ‘Levenslessen van Mieke Bouma: van je lot je plot maken’, 5 juni 2018.

Boekbespreking van Het verhaal van je leven op Sigridvaniersel.nl, 21 mei 2018.

Interview met Mieke Bouma voor Parmando 24 Culture over Het verhaal van je leven bekijkt u hier.

Interview met Mieke Bouma in AD: ‘Maak geen flutroman van je leven’, 27 maart 2018.


Over de auteur

Mieke Bouma

Mieke Bouma is oprichter van de Storytelling Academy. Ze was docent aan de Theaterschool in Amsterdam en scenarioschrijver voor toneel, film en televisie. Eerder publiceerde zij onder andere Storytelling in 12 stappen, Het verhaal van je leven en Schrijf je levensverhaal.

 

Meer over deze auteur