ISBN:
9789463821988 (ebook) 9789463821643 (paperback)
Aantal pagina's:
256
Uitgever:
Balans

Een crisis komt altijd ongelegen. Het is lastig, pijnlijk, soms zelfs onverdraaglijk als alles ineens anders wordt en een nieuwe, onzekere periode aanbreekt. Dat roept onmacht, verdriet en verzet op. Maar tegenspoed en ellende komen in ieder mensenleven voor. Juist op de moeilijkste momenten leren we onszelf beter kennen.

Tijdens een crisis zijn we kwetsbaar en onzeker, maar ook ontvankelijker, waardoor er ineens van alles mogelijk is. Precies dat gegeven vormt de kern van de vele mythen en verhalen die mensen elkaar door de eeuwen heen hebben verteld. Op allerlei manieren laten de helden en heldinnen uit die verhalen ons zien dat de rampen die ons overkomen geen straffen zijn, maar eerder ‘oproepen’ om iets nieuws in onszelf te ontdekken.

In dit veelzijdige en inspirerende boek onderzoekt Mieke Bouma oude mythen en klassieke verhalen en beschrijft welke verrassende inzichten en wezenlijke hulp we erin kunnen ontdekken om – juist nu – sterker en bewuster uit een crisis te komen. Hoe kunnen we leren dansen met de draak? Durven we hem recht aan te kijken, hem te leren kennen?

 

Mieke Bouma over Leren dansen met de draak


"Dat mythen het leven spiegelen, is natuurlijk overbekend, maar Bouma kijkt dieper en biedt in de gouden combinatie met storytelling handvatten voor het omgaan met crises. Voor eenieder die persoonlijk en professioneel geïnteresseerd is in crises en mythen."

- Trouw

Over de auteur

Mieke Bouma

Mieke Bouma is oprichter van de Storytelling Academy. Ze was docent aan de Theaterschool in Amsterdam en scenarioschrijver voor toneel, film en televisie. Eerder publiceerde zij onder andere Storytelling in 12 stappen, Het verhaal van je leven en Schrijf je levensverhaal.

 

Meer over deze auteur