ISBN:
9789463822770 (ebook) 9789463822282 (paperback)
Aantal pagina's:
256
Uitgever:
Balans

Roma non basta una vita. Voor Rome is een enkel leven niet genoeg, een mens heeft meer tijd nodig om de rijke geschiedenis van de Eeuwige Stad in al haar facetten te leren kennen. Archeoloog Leonard Rutgers kent de stad als geen ander. In dit boek gaat hij onder de grond, naar een unieke plek waarvan zelfs veel Romeinen geen weet hebben: de joodse catacomben.

Aan de hand van niet eerder gepubliceerde illustraties en onderzoek vertelt Rutgers het fascinerende verhaal achter de kunstvoorwerpen en de vele andere archeologische vondsten uit die catacomben. Hij laat zien hoe een migrantengemeenschap tweeduizend jaar geleden omging met het leven en de dood en hoe zij erin slaagde te integreren in het nieuwe thuisland zonder daarbij compromissen te doen aan de eigen joodse identiteit. Israël aan de Tiber biedt een uiterst intrigerende en ontroerende kijk in een onbekende kant van de Oudheid.


"Enorm leuk geschreven."

- Nederlands Dagblad

"Glashelder."

- Trouw

"Een prachtig boek dat de verschillende facetten van de joodse catacomben onder Rome stuk voor stuk uitvoerig en zorgvuldig belicht."

- Roma Aeterna

"Prachtig geschreven en maakt het belang van archeologisch onderzoek heel actueel."

- Overlegorgaan van joden en christenen

Over de auteur

Leonard Rutgers

Leonard Rutgers (1964) is hoogleraar Antieke Cultuur aan de Universiteit Utrecht. Hij is internationaal bekend en gelauwerd om zijn baanbrekende onderzoek in de catacomben van Rome, waarover hij het boek Israël aan de Tiber schreef.

Meer over deze auteur