ISBN:
9789460031106 (paperback)
Aantal pagina's:
328
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
02/06/2016

Ter gelegenheid van de Olympische Spelen herschreef journaliste Ineke Holtwijk de klassieker Kannibalen in Rio vanuit haar flat, negen hoog, om de hoek van het strand van Copacabana in Rio de Janeiro. Ze stort zich energiek in het Braziliaanse leven. Haar belevenissen in de marge van haar werk vormen het vertrekpunt voor haar boek. Het zijn verrassende, onthutsende en vaak hilarische verhalen met hartverwarmende personages. Holtwijk weet de krankzinnigheid van Brazilië prachtig te vangen en te duiden. We zien een land waar niets is wat het lijkt, dat je besef van goed en kwaad wegvreet, pendelt tussen hoop en wanhoop, en gretig is. Het ‘nu’ moet intens geleefd worden, want ‘beleven overtreft alle begrip’. Kortom, een klassieker voor iedereen die meer van dit intrigerende land wil weten.

Met het oog op de Olympische Spelen van aanstaande augustus nam Holtwijk haar bestseller opnieuw onder de loep en paste het aan voor deze ‘editie 2016’: ze schreef een aantal nieuwe hoofdstukken en voegde een eigenzinnig minigidsje toe met favorietenlijstjes. Waar en wat moet je per se gegeten hebben? Waar moet je zijn voor goede muziek? Wat zijn doodzondes in Brazilië? Welke films moet je zien voor vertrek? Wat zijn onvergetelijke, onbekende plekken?


Leesfragment

Leesfragment ‘Kannibalen in Rio’

Onlangs verscheen de uitgebreide en geactualiseerde versie van Kannibalen in Rio. Hieronder kunt u de inleiding uit deze bestseller lezen.

Ter inleiding

Op 24 september 1989 landde ik in Rio de Janeiro. Brazilië stond aan de vooravond van grote politieke veranderingen. Het was voor het eerst in negenentwintig jaar dat Brazilianen zelf weer hun president mochten kiezen. …

Lees dit bericht

Over de auteur

Ineke Holtwijk

Ineke Holtwijk (1955) werkte als correspondent voor de Volkskrant en NOS Journaal in Zuid-Amerika. Ze publiceerde diverse non-fictieboeken, waaronder de bekroonde bestseller Kannibalen in Rio die naar aanleiding van de Olympische Spelen in Rio opnieuw is uitgebracht. In 2015 verscheen haar boek De mannen van dee droomfabriek, over de opkomst van de Nationale Postcode Loterij.

Meer over deze auteur