ISBN:
9789460039775 (hardcover)
Aantal pagina's:
168
Uitgever:
Balans
Verschijnt:
21/11/2018
Verschijningsdatum:
21/11/2018

In het hart van de winter, als de dagen het kortst zijn, wordt in alle culturen, sinds ver voor het begin van onze christelijke jaartelling, feest gevierd als de dagen weer langer worden en het zonlicht terugkeert. En bij dat feest horen verhalen. De oude Egyptenaren verhaalden over de geboorte van de zonnegod Osiris, de Grieken noemden hem Helios. De Kelten hadden Belenos, de Chinezen Xihu, de Perzen vertelden over Mithras. Het zijn verhalen over hoop en verbondenheid, om ons eraan te herinneren dat het goede zal overwinnen, over het wonder dat er altijd een nieuw begin is.

Kom vanavond met verhalen… bevat vijftien hartverwarmende, waargebeurde verhalen van meestervertellers voor aan de kersttafel, rond de kerstboom of gewoon voor bij de centrale verwarming. Want wat is een mooier cadeau om door te geven dan een kerstverhaal?

Geschreven door

Robert Alberdingk Thijm Mano Bouzamour Adriaan van Dis Coot van Doesburgh Maria Goos Paul Haenen Boris van der Ham Marcia Luyten Joost Röselaers Gijs Scholten van Aschat Floris Tilanus Nicoline Wisse Smit Nelleke Viëtor Lot Vekemans Marion Pauw Jan Terlouw

 

Lees hier een fragment uit Kom vanavond met verhalen…

In de media:

Bespreking Kom vanavond met verhalen en oproep een eigen kerstverhaal te vertellen in het Parool: ‘Bedenk uw eigen kerstverhaal en deel het met anderen‘, 23 december 2018.

Op 10 december 2018 was dominee Gremdaat bij Pauw om over Kom vanavond met verhalen te spreken. Kijk hier de uitzending terug.

Bespreking van Kom vanavond met verhalen in AdRem: ‘Het verhaal is op dronk,  klaar om verteld te worden’, december 2018.