ISBN:
9789463822558 (ebook) 9789463822398 (paperback)
Aantal pagina's:
320
Uitgever:
Balans

In haar unieke, beeldende, empathische stijl, doet bestsellerauteur Raynor Winn in het spectaculaire Landlijnen verslag van de zwaarste wandeltocht die zij en haar man Moth tot nu toe ondernamen. Te beginnen met de Cape Wrath Trail – een zware tocht van honderden kilometers door de Schotse Hooglanden, over afgelegen bergen, door gletsjerdalen en langs diepe lochs – maken zij uiteindelijk en maandenlange tocht van meer dan 1600 kilometer, van het uiterste noorden van Schotland naar de vertrouwde kust van het zuidwesten.

Hoe verhouden wij ons tot elkaar, en tot het land, vraagt zij zich af, nu de breuklijnen tussen de verschillende naties steeds groter lijken te worden? Hebben we nog genoeg gezamenlijks om het behoud van de aarde en de natuur voorrang te kunnen geven? Intussen gaat de gezondheid van Moth gestaag achteruit. Het lopen van het South West Coast Path heeft destijds aantoonbaar geholpen. Eén zijn met natuur redde hen in hun donkerste tijden, maar zal het nu opnieuw zijn magische uitwerking hebben?

In het meesterlijke Landlijnen beschrijft Winn de vaak zware tocht in haar schitterende, heldere taal: de vreemden en vrienden, de wilde natuur en de dieren die zij onderweg tegenkomen. Daarbij weet ze niet alleen het fysieke land, maar ook het onzekere toekomstpad van deze tijd onnavolgbaar in kaart te brengen. Landlijnen beschrijft een onvergetelijke reis die vol onzekerheid begint, en die alleen maar kan eindigen met hoop.


"De boeken van Raynor Winn gaan over wandelen, maar nog meer over hoop."

- de Volkskrant

"Winn is openhartig en geeft alle ruimte aan haar emoties. Haar beschrijvingen van het landschap en de weersomstandigheden zijn zeer afwisselend, leerzaam en beeldend."

- NRC Handelsblad

"Winn groeit in haar schrijverschap en als politieke stem."

- Het Parool

"Landlijnen leest als een ontroerende liefdesbrief aan Winns terminaal zieke man en als een ode aan de diversiteit van het Engelse landschap, de vreemden en vrienden en de wilde natuur."

- Crossing Border Festival

Over de auteur

Raynor Winn

Raynor Winn is de auteur van de wereldwijde bestsellers Het zoutpad en De wilde stilte, boeken die inmiddels de harten van miljoenen lezers hebben gestolen. Van Het zoutpad werden in Nederland tot nu toe bijna 250.000 exemplaren verkocht, van De wilde stilte 100.000 exemplaren.

Foto © Robert Darch

Meer over deze auteur