ISBN:
9789460039294 (paperback) 9789460039515 (ebook)
Aantal pagina's:
304
Uitgever:
Balans
Verschijnt:
11/04/2019
Verschijningsdatum:
11/04/2019

Hij was een gevierd zakenman, een gewaardeerd kunstverzamelaar, geliefd weldoener en had friends in high places. Tot justitie hem er in 2004 van betichtte de handlanger van Willem Holleeder te zijn. Het maakte van Jan-Dirk Paarlberg per direct een paria. Zakenpartners vluchtten weg en banken draaiden de geldkraan dicht. De beschuldiging van het Openbaar Ministerie loog er niet om: met zijn structuur van offshore vennootschappen en een batterij aan facilitators zou de Maarssense kasteelheer de van Willem Endstra afgeperste miljoenen hebben witgewassen. 

De val was diep. Tot aan de hoogste rechter is Paarlberg veroordeeld, maar tot op de dag van vandaag houdt hij vol onschuldig te zijn. Onderzoeksjournalist Harry Lensink sprak met de gevloerde vastgoedhandelaar en dook in de roerige geschiedenis. Wat gebeurde er met de gewraakte miljoenen? Waarom ging het fout tussen Paarlberg en Willem Endstra? Wat was zijn relatie met Holleeder? Hoe solide is zijn veroordeling eigenlijk? 

In de media:

Podcast: Harry Lensink over zijn boek over Paarlberg bij De Nieuws BV, 16 april 2019.

Voorpublicatie van Paarlberg in Panorama, ‘Exclusieve voorpublicatie: Besmet met De Neus’, 14 april 2019.

Bespreking van Paarlberg in Quote, ‘‘Ik twijfel of veroordeling Paarlberg wel terecht is’, aldus schrijver Harry Lensink’, 13 april 2019.

Reportage in EenVandaag, 11 april

Reportage in RTL Boulevard, 11 april

Podcast van Marian Husken en Harry Lensink, met kunstdetective Arthur Brand over Paarlberg, de kunstscène en de onderwereld, 11 april

De Willem Podcast, Aflevering 51: het beeld van Paarlberg, 11 april 2019.

 

 


Over de auteur

Harry Lensink

Harry Lensink deed voor Vrij Nederland ruim tien jaar lang onderzoek naar georganiseerde misdaad. Van zijn hand verscheen eerder de bestseller Stille Willem. Met Marian Husken schreef hij meerdere succesvolle boeken, waaronder Handboek Holleeder en De jacht op crimineel geld. 

© Foto: Allard de Witte

Meer over deze auteur