ISBN:
9789460036712 (paperback)
Aantal pagina's:
256
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
26/08/2013

Noord-Korea is de meest totalitaire staat ter wereld. Hoewel iedereen de naam van het land kent, en heeft gehoord van zijn Grote Leider, weet niemand hoe het er precies aan toegaat. Wat in het land gebeurt, wordt zorgvuldig afgeschermd voor de buitenwereld.
Maar heel weinig buitenlanders mogen het land in, en nog veel minder Noord-Koreanen mogen hun land uit.

Shin Dong-Hyuk werd geboren en groeide op in Kamp 14, een van de vele concentratiekampen in Noord-Korea, waar tot op de dag van vandaag honderdduizenden
mensen worden vastgehouden. Deze gevangenen van de staat hebben levenslang, net als hun ouders en hun kinderen. Ze krijgen werkdagen van vijftien uur dwangarbeid opgelegd, tot ze sterven. Voedsel is er nooit genoeg; lijfstraffen, onderling wantrouwen en liefdeloosheid des te meer. Als jongetje moest Shin toezien hoezijn moeder werd opgehangen, omdat zij een kommetje rijst had gestolen. Als jongvolwassene wist
hij als eerste en enige te ontsnappen. In Vlucht uit Kamp 14 vertelt hij voor het eerst zijn schokkende verhaal.


Leesfragment

Herzien voorwoord Vlucht uit kamp 14

FOREWORD

SEOUL, SOUTH KOREA

Early in 2015, Shin Dong-hyuk changed his story. He told me by telephone that his life in the North Korean gulag differed from what he had been telling government leaders, human rights activists, and journalists like me. As his biographer, it was a stomach-wrenching revelation.

It was also news. In the …

Lees dit bericht

"Een boek dat je niet kunt wegleggen, dat je per se uit moet lezen, dat je meesleurt."

- Vrij Nederland

"Leest als een adembenemende film"

- Het Parool

Over de auteur

Blaine Harden

Blaine Harden (1952) is journalist voor onder meer The New York Times en The Washington Post en auteur van de internationale bestseller Vlucht uit Kamp 14. Zijn meest recente boek is De Grote Leider en de straaljagerpiloot.

Meer over deze auteur