Nieuws

Homoseksuele oorlogsslachtoffers herdacht in Amsterdam

  • 5 augustus 2021
  • 0m

Deze week zijn er in Amsterdam verschillende ‘Stolpersteine’ ofwel struikelstenen gelegd voor homoseksuele oorlogsslachtoffers. Er worden gedenkstenen gelegd voor negen mensen, onder wie Sjoerd Bakker, lid van de Friese familie Bakker waarover Toni Boumans het boek Je mag wel bang zijn, maar niet laf schreef.

Ook Frieda Belinfante, over wie Boumans Een schitterend vergeten leven schreef, krijgt een gedenksteen. Zowel Belinfante als Bakker maakten tijdens de oorlog deel uit van het Amsterdamse Kunstenaarsverzet.

Het initiatief voor de struikelstenen werd genomen door COC Nederland en historica Judith Schuyf ter gelegenheid van Pride Amsterdam. Lees meer>


Nieuws

Blader door onze voorjaarsaanbieding 2023

Blader nu door onze voorjaarsaanbieding 2023 en ontdek welke mooie non-fictietitels er voor komende lente op de planning staan.

Zo kun je je verheugen op het geweldige Oorsprong van Leah Hazard, waarin deze Britse verloskundige ons op ongeëvenaarde wijze kennis laat maken met het orgaan waar we allemaal vandaan komen. Of Hoog spel, de langverwachte en onthullende politieke biografie die …

Lees verder