Nieuws

Twee titels van Balans op de longlist Nederlandse Biografie Prijs

  • 4 september 2020
  • 0m

De longlist van de Nederlandse Biografie Prijs werd deze week bekend gemaakt, met daarop twee prachtige titels van Balans. Genomineerd zijn De kolonieman van Angelie Sens en Hendrik Antoon Lorentz van Anne J. Kox.

De kolonieman is de fascinerende biografie van volksverheffer Johannes van den Bosch (1780-1844). Van den Bosch richtte in 1818 de Maatschappij van Weldadigheid op en had grote invloed in de kolonieën. De rode draad in zijn denken en handelen was de economische en sociale verheffing van zowel de paupers in Hollandse steden, de boeren in de Javaanse desa’s als de slaven op Surinaamse plantages.

In Hendrik Antoon Lorentz (1583-1927) beschrijft Anne J. Kox het leven van een bijzonder invloedrijke wetenschapper. Lorentz won de Nobelprijs, was lid van de Royal Society en legde de basis voor de relativiteitstheorie van Einstein: hij was een van de grootste wis- en natuurkundigen die Nederland ooit heeft gekend.

 


Nieuws

2 nominaties Libris Geschiedenis Prijs

Afgelopen week kwam het bericht dat twee van onze titels op de longlist van de Libris Geschiedenis Prijs geplaatst zijn. We zijn heel blij en trots aan te kondigen dat De hersenverzamelaar van Theo Mulder en De kolonieman van Angelie Sens genomineerd zijn voor deze fantastische prijs.

De kolonieman is de fascinerende biografie van de …

Lees verder