Nieuws

Vaderdag – Voor iedere vader een boek

  • 12 juni 2015
  • 0m

Bestel nu via onze webwinkel boek Vader en dochter van Hendrickje Spoor.  U betaalt geen verzendkosten en speciaal voor vaderdag zal Uitgeverij Balans aan iedere tiende besteller de betaling terugstorten. Zeg het voort en maak zoveel mogelijk vaders gelukkig met dit prachtige boek waarin Hendrickje Spoor een openhartig, af en toe pijnlijk, maar bovenal ontwapenend menselijk portret schetst van haar vader, haar familie, van een tijd, een generatie, een huwelijk, een gezin, een opvoeding.

Bestel Vader en dochter hier en maak kans op een gratis exemplaar!

 

Het is een bijzonder boek geworden. Een eerlijk boek. Goed geschreven. Ontroerend.

– Adriaan van Dis

 

Vader en dochter is zowel egodocument als tijdsbeeld en het overtuigt in beide hoedanigheden. Daarom bleef het me tot het einde boeien.

– Frits Abrahams in NRC

 

Fascinerend precies verslag van een schrijfster die terugkijkt op haar verhouding tot de man die vijftig jaar haar leven beheerste: haar vader, oud-NRC-hoofdredacteur André Spoor.

– Linda magazine


Leesfragment

Leesfragment Vader en dochter

Hoe mijn ouders elkaar precies hebben leren kennen, weet ik niet. Ik weet dat mijn vader en zijn moeder vlak na de oorlog in Den Haag mijn latere grootmoeder Willy op straat tegenkwamen en dat ze even met elkaar bleven praten omdat ze een gemeenschappelijke vriendin hadden. Pappa is dan twaalf jaar en diep onder …

Lees verder
Nieuws

Adriaan van Dis over Vader en dochter

Adriaan van Dis nam 12 februari het eerste exemplaar in ontvangst van Hendrickje Spoors Vader en dochter. Het verhaal van een opvoeding. Hieronder leest u zijn reactie op het boek:

Hendrickje Spoor heeft de bijzondere band met haar vader te boek gesteld en ruimhartig als ze is daar ook de familie bij betrokken – heel, half, …

Lees verder
Nieuws

Fotocollectie Vader en dochter van Hendrickje Spoor

Onderstaande foto’s behoren tot de privécollectie van Hendrickje Spoor. De geportretteerden spelen een rol in haar meeslepende nieuwe boek Vader en dochter.

Hendrickje als klein meisje met haar vader André Spoor

André Spoor en Julian De Blieck, de ouders van Hendrickje

André Spoor en Julian in New York

Hendrickje Spoor met haar broertje …

Lees verder
Nieuws

Vader en dochter – Hendrickje Spoor

Het verhaal van een opvoeding

André Simon Spoor, zoon van de be­roemde generaal Spoor, die weer de zoon was van de internationaal ver­maarde concertviolist André Spoor, was een legendarische journalist en dertien jaar lang hoofdredacteur van NRC Handelsblad. Hij was ook de vader van vijf kinderen bij vier ver­schillende vrouwen.

In het leven van zijn …

Lees verder