Nieuws

Week van de leesclub

  • 26 januari 2022
  • 0m

Het is de week van de leesclub en dat vieren we bij Balans maar al te graag. Een leesclubje is niet alleen een geweldige stok achter de deur om meer te lezen en misschien wel een boek te pakken waar je anders nooit aan zou beginnen. Het is ook een manier om lezen en boeken levendig te houden door er met elkaar over te praten en over de materie na te denken.

Leesclubjes dateren al terug tot de negentiende eeuw. In L. De lezer van de 19de eeuw laat Marita Mathijsen zien welke rol deze clubs speelden voor de lezers van die periode. In zogenaamde leeskringen werden de belangrijkste boeken van die periode besproken. Om kosten te besparen schaften de leden van zo’n leeskring samen boeken aan die ze dan om beurten lazen. Ben je benieuwd hoe het er in zo’n negentiende-eeuwse nieuwskring aantoe ging? In L geeft Marita Mathijsen een prachtig en compleet overzicht van wat en hoe men in de negentiende eeuw las en laat ze deze lezer, die ze L noemt, zelf aan het woord.

 

Lees hier alvast een fragment uit L>

 


Nieuws

Blader door onze zomeraanbieding 2023

Onze zomeraanbieding is binnen en hij is weer gevuld met prachtige non-fictietitels voor komend seizoen.

In Een huis vol muziek maakt Floris Kortie een selectie van de mooiste stukken van zijn jarenlange muzikale metgezel Paul Witteman, journalist Charlotte Boström analyseert in Waarom Zweedse vrouwen niet gratis werken wat we van Zweden kunnen leren op het gebied van vrouwenemancipatie …

Lees verder