Nieuws

Uitgeverij Balans tijdens De maand van de Geschiedenis

  • 29 september 2015
  • 0m

Oktober 2015 is De maand van de Geschiedenis, met dit jaar als thema Droom en daad.

Het geschiedenisradioprogramma van de VPRO OVT zendt de hele maand vanaf locatie uit, op de reguliere zondagmorgen tussen 10 en 12 uur op radio 1. Aanstaande zondag 4 oktober vindt de uitzending plaats vanuit een boerderij in Luttelgeest in de Flevopolder. Een van de gasten is Eva Vriend, schrijfster van Het nieuwe land, de bestseller over het ontstaan van de polder.

18 oktober is het Geschiedenis Festival in de Philharmonie in Haarlem. Daar zijn onder andere Ad van Liempt en Cees Fasseur.  Fasseur spreekt er over zijn biografie van Gerbrandy Eigen meester, niemands knecht die op de shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2015 staat. Maar ook hangt er een collage van 50 Nederlandse objecten die beschreven worden in het boek Nederland. Een objectief zelfportret in 51 voorwerpen dat 5 oktober verschijnt Lees hier meer over het festival.

21 oktober verschijnt Nederland van alle tijden. De vaderlandse geschiedenis in jaartallen van Bas Blokker, Gijsbert van Es en Hendrik Spiering. Die avond zijn de schrijvers bij Barts Boekenclub in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam en vertellen zij over cruciale wendingen in de vaderlandse geschiedenis.

25 oktober zendt OVT uit vanuit Felix Meritis in Amsterdam. Tijdens deze uitzending wordt de winnaar van de Libris Geschiedenis Prijs bekend gemaakt. Lees hier meer over de uitzendingen van OVT tijdens de maand van de geschiedenis.


Nieuws

Blader door onze Zomeraanbieding 2024

Onze Zomerjaarsaanbieding is binnen en hij is weer gevuld met prachtige non-fictietitels voor komend seizoen.

In De ruk naar rechts verheldert politiek verslaggever Wilco Boom op deskundige wijze de politieke staat van Nederland, Kathy Willis kijkt in Groene zintuigen op een radicaal andere manier naar de natuur en hoe het je gezonder kan maken, Vivian de …

Lees verder