ISBN:
9789460030833 (ebook) 9789460030826 (paperback)
Aantal pagina's:
288
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
01/10/2015

Als criminelen ergens verzot op zijn dan is het wel lekker eten. Niet alleen in films als The Godfather of in series als The Sopranos wordt copieus getafeld, ook in werkelijkheid laten maffiosi zich graag een exquise stukje vlees, vis, gevogelte of zeefruit voorschotelen – uiteraard afgeblust met een mooi flesje wijn. Misdaadjournalist Marian Husken biedt in Crimineel eten letterlijk een kijkje in de keuken van de onderwereld en ontdekte dat een dure maaltijd voor een beetje crimineel de perfecte manier is om zijn weelde te tonen en te laten zie wie er ‘the boss’ is.

Husken reisde voor dit boek naar New York en Italië om aan te schuiven in louche restaurants uit de begindagen van de maffia en traceerde de favoriete stekjes van onze eigen polder- en mocromaffiosi. Ze doet zelfs een boekje open over de onalledaagse eetgewoontes die gangsters er in de gevangenis op nahouden. Het resultaat is een Michelin-waardig boek over de betekenis van eten in de onderwereld, voorzien van recepten die niet alleen gangsters maar ook brave burgers zullen doen watertanden. Crimineel lekker!


"Lezenswaardig boek met smakelijke details"

- De Volkskrant

Over de auteur

Marian Husken

Marian Husken (1948) heeft meerdere misdaad- en justitieboeken op haar naam staan, waaronder De criminele carrière van Mink K en het nog altijd actuele standaardwerk over de criminele infiltrant: Deals met justitie. Samen met Harry Lensink schreef ze de bestsellers Handboek Holleeder. Wie is wie in het proces van de eeuw; De Dodenlijst. Wie is …

Meer over deze auteur