ISBN:
9789460030833 (ebook) 9789460030826 (paperback)
Aantal pagina's:
288
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
01/10/2015

Als criminelen ergens verzot op zijn dan is het wel lekker eten. Niet alleen in films als The Godfather of in series als The Sopranos wordt copieus getafeld, ook in werkelijkheid laten maffiosi zich graag een exquise stukje vlees, vis, gevogelte of zeefruit voorschotelen – uiteraard afgeblust met een mooi flesje wijn. Misdaadjournalist Marian Husken biedt in Crimineel eten letterlijk een kijkje in de keuken van de onderwereld en ontdekte dat een dure maaltijd voor een beetje crimineel de perfecte manier is om zijn weelde te tonen en te laten zie wie er ‘the boss’ is.

Husken reisde voor dit boek naar New York en Italië om aan te schuiven in louche restaurants uit de begindagen van de maffia en traceerde de favoriete stekjes van onze eigen polder- en mocromaffiosi. Ze doet zelfs een boekje open over de onalledaagse eetgewoontes die gangsters er in de gevangenis op nahouden. Het resultaat is een Michelin-waardig boek over de betekenis van eten in de onderwereld, voorzien van recepten die niet alleen gangsters maar ook brave burgers zullen doen watertanden. Crimineel lekker!


"Lezenswaardig boek met smakelijke details"

- De Volkskrant

Over de auteur

Marian Husken

Marian Husken is misdaadjournalist. Ze publiceerde eerder onder andere De criminele carrière van Mink K. en Deals en dodenlijstjes. Samen met Harry Lensink schreef ze de bestsellers Handboek Holleeder, Het geheim van Bram Moszkowicz en De jacht op crimineel geld. Husken en Lensink maken samen ‘De Willem Podcast’, die in 2018 de Dutch Broadcast Award won.

© Foto: Vrij …

Meer over deze auteur