ISBN:
9789460039416 (paperback) 9789460039621 (ebook)
Aantal pagina's:
128
Uitgever:
Balans
Verschijningsdatum:
02/01/2019

Een mens leert van nieuwe ervaringen en belangrijke beslissingen en past zich aan de veranderde omstandigheden aan. Meestal voltrekt groei zich als een optelling van leermomenten. Soms gaat dat snel, wanneer het hele leven op zijn kop lijkt te staan: bij huwelijk of scheiding, het krijgen van kinderen, het wegvallen van geliefden, een nieuwe baan of een verre verhuizing. 

Pieter Winsemius dook in zijn geheugen om de leermomenten uit zijn bestaan te belichten: uit zijn sportambities, carrière in de politiek en het bedrijfsleven, maar ook uit het leven met zijn gezin. Het resultaat is een verzameling aanstekelijke observaties, dikwijls humoristisch, en steeds overtuigend en inspirerend. Want als je je bewust bent van de rol die anderen voor jou hebben gespeeld, kan je zelf ook meer betekenen voor degenen om je heen. 

Lees hier een fragment uit De meeste profeten beginnen in de woestijn

In de media:

Bespreking van De meeste profeten beginnen in de woestijn op Managementboek.nl: ‘Dit leerde Pieter Winsemius in zijn carrière bij McKinsey en in Den Haag‘, 13 januari 2019.

Pieter Winsemius sprak over De meeste profeten beginnen in de woestijn bij Niewsweekend op NPO Radio 1, 5 januari 2019.


Over de auteur

Pieter Winsemius

Pieter Winsemius (1942) is bedrijfskundige en voormalig minister van vrom. Daarnaast was hij lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg. Winsemius publiceerde verschillende boeken, waaronder de bestseller Je gaat het pas zien als je het doorhebt, waarvan meer dan 200.000 exemplaren werden verkocht. 

© Foto: Vincent …

Meer over deze auteur